My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

March 9, 2017

co jíme V * what we eat V






* vítám vás u dalšího dílu našeho nekonečného seriálu!
* děcka, jako fakt, tohle nám moc chutnalo. papriky plněné vařenými fazolemi. fazole jsou hodně kořeněné, ochucené jako vždy smaženou cibulkou a česnekem, ale spoustou, spoustou česneku. použila jsem koření na mletá masa a ještě i nějaké dodala navíc, třeba uzenou papriku. pak se papriky naplní a zapékají. hlavně se nepodlévají vůbec ničím. papriky pustí šťávu a z luštěnin taky něco uniká.
k tomu pečená dýně. takto upravenou dýni máme asi nejradši? no nevím, vlastně i pyré je prima a polívka dýňová...ale nasucho pečená dýně, to je prostě lahůdka. určitě to znáte. jen nakrájet na plátky, posolit a péct doměkka.
* k tomu salát a avokádo, jen posolit, posypat čerstvě mletým pepřem a pokapat citrónem. byla to vynikající večeře, jak napovídá i kvalita fotek - málo světla. :)











* a poprvé živočich. byly to grundle a byly moc dobré.





* tady další živočich, krůta. salát a hrášek je vidět, netřeba nic komentovat. ale ten kečup, nebo ta rajská...k tomu musím něco napsat. děcka nejedí teď určitou dobu rajčata, takže ani protlak nepoužívám. taky je to určitý risk používat protlak, protože ačkoli ve složení není uveden, někdy se v protlaku prý může objevit škrob. světe, div se, či spíš už se tomu ani nedivíme. a škrob určitě není to, co bychom chtěli jíst, vím, že dětem by to dobře neudělalo.
ale dřív děti měly rády rajskou omáčku, polívku, protlak na pizze, ve fazolích a tak. takže jsem zapojila tvořivost a občas jim dělám falešný kečup. je to vařená mrkev s červenou řepou, solí a bobkovým listem. když to je vše měkké, vyndám bobkový list, zeleninu rozmixuju, dochutím medem a citronovou šťávou. 
zjistili jsme, že kečup není až tak definován chutí rajčat. bohužel asi. ale pro mě je to plus, protože s pomocí koření, medu a citrónu vytvořím něco, co dětem chutná stejně jak ten kečup. dělám vždycky tohoto "protlaku" víc a během pár dní to spolehlivě mizí.













No comments:

Post a Comment