My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

April 27, 2011

HOMELESS TOYS aneb CHCETE MĚ?


 řikaj mi BEZĎÁK, Igor Bezďák.

a nejsem r*o*z*t*o*m*i*l*e*j, ťuťuťu. ŽÁDNEJ plyšáčkovej SMAJLIK, brácho. však taky každá částečka mýho těla pamatuje ňákej pátek. co já mám, lidi, za sebou… ale to neni všecko, jak kdo vypadá! NEJNI NA SVĚTĚ VŠECIČKO FURT MLADÝ, HEZKÝ, VYPIGLOVANÝ!!! ani ty nebudeš vypadat stejně za dvacet let, TO BUDEŠ MRKAT NA DRÁT!  kolikrát život s člověkem zatočí, že ani neví, jak se to všecko semlelo a najednou nemá kam hlavu složit. přežívá někde… ani NECHTĚJ VĚDĚT, kde. a jak.

ale nezapomínám na svý dobrý vychování. pořád mam ňákou naději NA LEPČÍ ŽIVOT! jeden se pořád musí snažit, nikdy se nevzdat a bojovat.

hele, dou řeči, že sem KUKYHO FOTR, ale já bych se v tom nešťoural. nikomu nepomůže pověsit se na mladýho, ten má svejch starostí dost.

a tak hledám ňákej azyl. ne přímo azylovej dům, těch už mam plný kecky. stačilo by mi malý teplý místečko někde na gauči, no třeba i v postýlce, kdyby se našla. mně už porád to harcování a spaní po lavičkách nedělá dobře. mně stačí malej flíček u někoho hodnýho pod dekou, jeden malej polštářek, trochu tepla na mý starý knoflíkový klouby. nezaberu tolik místa, měřim 46 cm, jsem celej recyklovanej a výhřevnej. jsem vycpanej ovčí vlnou. jsem dost měkkej na přitulení a po ničem jinym ani netoužim.SLYŠET V NOCI, ŽE VEDLE MĚ NĚKDO DEJCHÁ, co bych za to dal!

jo a víš, nikdo neni perfektní. nesejde na tom, že jsem už šedivej a starej a mám jednu nohu kratší. nebudeš mi řikat, že mam tlustý stehna a žádný pořádný bicepsy. já ti něco povim. na fazóně stejně nezáleží. důležitý je, že mam velký srdce na pravym místě a jsem schopnej LÁSKY! ……A VO TO TADY DE, MLADEJ!



P.S. a eště něco. sem dycky čistej, vymydlenej, hřeben v zadní kapse. a to bys koukal, jak vonim!
 

nothing and no one need not be perfect. and he is not. when your productivity, earnings, and result of your work makes almost zero, you need to help from your loved ones, you are able to walk only a few meters with big  effort, you begin to understand a little what it is to be old. all those people who are at the bottom, lonely and dependent on the help of others got suddenly closer to you. you feel the boundaries of your body, decline of quality of material and impermanence of all matter.

nothing is perfect, forever young, beautiful and healthy. why to long for it?
this toy has told me that he does not need much. actually nothing new was used for its making. for this guy is not the first to be sexy. he has a lot behind. he knows what is the value of being together and has not bigger desire than a bit of warmth. he would just like to hear someone's breath at night beside him...
 





2 comments:

  1. .o))) jaj, to je borec! Má mé sympatie, už jen kvůli průvodnímu slovu, Kukyho fotr:o))) furt je igor bezďák, nebo už potkal spřízněnou duši? J.

    ReplyDelete
  2. milá Jani,
    není tak úplně bezďák, protože jsem se ho ujala a teď bydlí u nás. ale Igor moc dobře ví, že to není napořád. takže pořád hledá nějakou teplou postýlku a hebkou náruč. zrovna včera tu byla moje kamarádka a velice něžně si ho chovala a to se mu moc líbilo.
    pořád doufám, že najde nový domov...
    Cal

    ReplyDelete