My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

April 1, 2017

co jsme jedli v březnu IV * what we ate in march IV











jednou ráno, než šli do školy a do práce, udělala jsem jim lupínky. pražené kokosové lupínky se solí jsou skvostné. ale tyto, se solí a uzenou paprikou... to je bomba! lupínky se praží, až zezlátnou a teprve až nakonec, když je sundám ze sporáku, vmíchám trošičku kokosového oleje, himalájskou sůl a uzenou papriku.
kam se hrabe Bohemia, řekl Sokol. vzali si lupínky do školy a do práce. děcka nabídly kámošům a prej byli taky nadšení. ochutnala jsem dva a souhlasím, je to bomba!
pokud trochu dbáte na zdraví a nechcete jíst nezdravé čipsy, tohle určitě musíte zkusit!











tady ta mandala byla naše vita večeře - naprosto syrová. bohužel nebyl doma foťák a na mobil se to nepodařilo moc pěkně zachytit. ale bylo to neskutečně dobrý jídlo. děti byly nadšené a přidávaly si. mami, takovýhle ró jídla nám klidně dělej! a ty dezerty a dorty taky můžeme!
vůbec se jim nedivím.
naspiralizovaná bio okurka na špagety. na to semínkový dresink se spoustou medvědího česneku. dresink je pak světle zelený a má výraznou chuť, něco jako sýrová omáčka. na to pokrájené sušené rajče naložené v oleji, posypat slunečnicovými výhonky. úplně navrch řeřicha. kolem pak je marinovaná brokolice, vojtěška, růžové pickles, namočené mandle. uááááách!






protože jsem málo fotila polívky, i když je rodina jí denně a mnohdy i dvakrát denně, tak tady jedna je. je s majoránkou a česnekem na způsob bramboračky, zahuštěná vařenou a mixovanou kapustou.




tady měli Muž s děckama rybu. naklíčený hrášek tam je, marinovaný. chlebíček ze sušičky z bio mrkve a slunečnice měl velký úspěch. používám na něj zbylou drť, když odšťavňuju mrkev, rozmixuju se slunečnicí, solí...ani jsem ho nijak víc neochucovala. tyhle jednoduché chlebíčky dělám do zásoby, berou si je ke svačině, s dresinkem jako s pomazánkou, s luštěninami a salátem k večeři, nebo k obědu do práce či do školy.
protože jsme zjistili, že semínka nedělají dětem žádný problém, zajásala jsem a používám je teď i nemletá...takový sušený chlebíček hned dostane něco navíc, když ho můžu posypat semínky navrch.


























ještě jsem dělala mandlový chlebíček, vlevo pod semínkovým je vidět. v mixéru byl zbytek po medvědím dresinku - semínka a medvědí česnek, přidala jsem mandle a mixovala a pak se to dlouho sušilo. ten chlebíček je skvostný. tady opět v kombinaci s okurkovými špagetami, na medvědí dresink jsem nasypala naklíčené marinované hrášky chvíli posušené v sušičce. když je tam necháte sušit déle, získáte takové slané křupání, jíst se dá jen tak, nebo jsme to dávali do polévky.

No comments:

Post a Comment