My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

May 21, 2016

pididárek * little gift










* ta brož s ptáčkem je podle Kačenky. dovolila mi to tehdy, udělat podle ní ptáčka na větvičce. 
* pididárek malinkej. je pěkné o sobě vědět, třeba na dálku. být v kontaktu. pár milých slov. pár vzpomínek, které chápeme, chápeme se v nich navzájem. 

* není všecko dokonalý a nemám deset rukou a den nemá padesát hodin. takže nefotím přírodu. což mě docela mrzí, protože je to ta nejnádhernější nádhera a nevyrovnaj se jí ani mý nejlepší šaty tady vyfocený, jasněže. ale třeba někdy ještě, se to naučím. a přijde nasycenost a prostor pro foťák. protože když jsem venku, tak zatím ještě stále není místo, není myšlenka, nenasytně hltám vzduch a stromy a listy a trávu a sázím a kopu, trhám, chodím, já chodím po cestách a trávou a lesem. no neni to skvělý? je.



a ještě se mi líbí tahle. a hodně. asi že je to taky o domově. miluju domov.




Najdeš mě vůbec, až uteču do polí? Budeš mě volat, až odjedu na hory? Padne-li panna, zůstanu s tebou, ať už řekneš cokoli. Padne-li orel, najdu tě znovu, ať se ztratíš kdekoli. Chci odjet domů, zapomenout na špatnou dobu. Chci odjet domů se rozpomenout na tvoji něhu. Chci odjet domů, kde budem klidný. Chci odjet domů, ať si řeknem cokoli. Ve větru se lámem. Ve větru se máme, spolu nás rozfouká. Ve větru se lámem, když je doba divoká. Ve větru se máme. Padne-li panna, zůstanu s tebou, ať už 

řekneš cokoli. Padne-li orel, najdu tě znovu, ať se ztratíš kdekoli. Chci odjet domů, kde budem klidný. Chci s tebou domů, ať uděláme cokoli. Ve větru se lámem. Ve větru se máme, spolu nás rozfouká. Ve větru se lámem, když je doba divoká. Ve větru se máme.


5 comments:

  1. "Vlnu prostě žeru..." Bála som sa, že to hovorí moľa ;-)
    Ale rozhodne je to krásne - butonik, aj brošnička.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no bohužel moli taky žerou, stejně jako ten vlk a vlastně i já vlnu "žeru" :)
      děkuji za pochvalu :)

      Delete
  2. Replies
    1. děkuji Marci a ráda tě tu vidím. doufám, že se máte dobře.

      Delete
  3. ještě musím zkonstatovat, že to jsou velmi krásná slovenská slova: butonik a brošnička. rozkošné :)

    ReplyDelete