My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

July 29, 2011

SMALL APPLETREE FAIRY * MALÁ JABLOŇOVÁ VÍLA





jabloňovou vílu už jste tady viděli. ano, je tu znova. ale je menší, vysoká asi 32 cm. ruce, nohy, krk jsou ohebné. celé její tělo je ufilcováno z ovčí vlny, taktéž vlasy - větve s listy a malým jablíčkem. 
šaty jsou uplstěny z ovčí vlny několika odstínů zelené a červené. botičky uháčkovány z mnou ručně  předené vlny. víla byla dělána na objednávku a už se moc těší na svou novou majitelku. 
strávila jsem na ní pěkných pár hodin. za tu dobu, kdy se pod mýma rukama formuje tělíčko, obličej dostává výraz a tvary a barvy společně vytvářejí podobu nové malé bytosti, navážeme spolu vždy přátelský vztah... proto jsme ji vzali na výlet do přírody a udělali fotky u staré kaple, kde jí to moc slušelo. když vidím, jak je možné hrát si s tvary a barvami ovčí vlny, znovu a znovu jsem láskyplně fascinovaná tímto jedinečným materiálem. 











 you've seen here already this Appletree Fairy . yes, she came again. only little bit smaller, about 32 cm high. arms, legs, neck are moveable. her body is felted of wool, also her hair - branches with leaves and a small apple.
dress is felted of wool of several shades of green and red. the Fairy was made for custom order and already looking forward to her new owner.
her shoes are crocheted of my hand spun wool. 
I spent on it quite enough hours. during that time when my hands are forming her body and face, combining shapes and colors together to create a new form of small creature, there always is forming warm and friendly relationship with the new being... 
we took her on a trip to the countryside and made photos around an old chapel, where she was looking very pretty. when I see how you can play with shapes and colors of wool, again I get fascinated by this lovingly unique material.





11 comments:

  1. Chvíľu som sem nenakukla a tu toľko nových vecičiek. Jedna krajšia ako druhá. Kabelka so stromom je medzi marínovskými originál.

    ReplyDelete
  2. děkuji moc, Jani, potěšila jsi mě!

    ReplyDelete
  3. No to snad ne! To je nádhera! Může být vůbec někdo tak moc šikovný? Určitě může - Calenndula to právě dokázala neuvěřitelnou milou a krásnou Jabloňovou vílou! Velký potlesk!
    Vivi :-*

    ReplyDelete
  4. Vivi, děkuju za pochvalu. udělala jste mi velkou radost!

    ReplyDelete
  5. nádhera!!!!!!!!!!!!! a nejen tahle víla,budu se sem chodit kochat pravidelně a těšit se na další příspěvky

    ReplyDelete
  6. Jolanko, moc moc děkuji!! a děkuji Vám všem, holčičky. moc si vážím Vašich reakcí. pak vidím, že příspěvky v blogu nevyznívají tak nějak do prázdna a do ztracena. že je tu někdo, kdo to vidí, komu se to líbí. tisíceré díky!

    ReplyDelete
  7. Ajko♥, to jsi Ty? ahóóóój!!!!! děkuju, Ty jsi vždycky tak hodná a umíš udělat radost... měj se hezky a opatruj se,
    H.

    ReplyDelete
  8. Amélie, Marci, ahoj! ráda jsem se s tebou potkala a trochu poznala! doufám, že nám vyjde chystaná radost pro Tvého Jeníčka. moc si to přeju.
    měj se hezky, drž se!!!
    Cal

    ReplyDelete