My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

October 22, 2016

květinky v modré * blossoms in blue

































































































































* pro mě a pro Opi. prostě jsem jí to nerozmluvila a musela mít stejnej. no nedivím se, je to můj oblíbený. pro ni jsem použila víc růžové, já už více uměřenosti snesu. ale zas ne moc.
* poprvé pracuju s klíženkou. a super. Frajer je fakt Frajer, šikovnej a fešák. ale jak to tak někdy bývá, takový ty týpci namakaní z posilovny, co ti ani ledničku nepomůžou odnýst, prostě nezvládnou,...takže na prošití tolika pevných vrstev nastoupila stará kráska, moje princezna Lada. jednoduchá, přímočará, silná a spolehlivá, šlapací. moc toho neumí, širokej repertoár, kdepak, nemá, ale to, co umí, dělá pořádně, možná už sto let. po prababičce, na ní jsem se v dětství učila.
* ale abych Frajera zase neurazila, on je vynikající na takový ty speciální jemnosti, vyšívání umí, spoustu stehů, je šikovnej, je. prostě se s Ladou doplňujou a tvoří dokonalý pár. jen zrovna ta ženská v tomto páru oddře tu těžkou práci, on je takovej spíš řekněme intelektuál, no.
* někdy lítáš od rána do noci, den za dnem, děti, jídlo, jídlo, prádlo, práce, jídlo, kroužky, úklid, jablka, šití, jídlo, a zas to zatracený prádlo a tak furt dokolečka...a pak, musíš na chvíli zvolnit. když nadejde ten čas a potřebuješ si odpočinout, uklidnit se a nabrat síly, uvař si čaj, dej si teplou vanu a pusť si Low Roar.

7 comments:

  1. Haninko, ten je božííí!!! vidíš taková kytičkovaná látka mě na batoh vůbec nenapadla, pořád jsem hledala NĚCO, až mám teď rozšitý jeden z obyčejné čalounické látky a na druhý mi tu čeká puntikátá kočárkovina, no je to moc pěkná inspirace pro třetí kousek:) Jo a ten šlapací stroj je bomba, já už mám doma třetím rokem po mojí babičce a pořád se k němu chystám usednout s něčím svátečním. Pamatuju si, jak jsem na šlapacím stroji šila u babičky na prázdninách. Je to taková symfonie, nohy, ruce, stroj a látka, která dostává tvar a formu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janinko, pěkně děkuji. viděla jsem kytičkované batohy někde na internetu, a to teda bylo něco pro mě. takže jakmile jsem potkala vhodnou látku, bylo to jasné, že bude kytičkovaný batoh.
      šlapací stroj, jojo, přesně to popisuješ, je to symfonie. někdo umí hrát na hudební nástroj, my máme symfonii na šlapacím stroji :-)

      Delete
  2. Chodívám k vám už nějakou dobu, pokochat se krásnými věcmi, fotkami a pro zamyšlení... tak konečně děkuju...

    ReplyDelete
  3. Tak ten je krásnej :) nedivím se, že chtěla stejnej :) taky se mi hned vkradla myšlenka jé já chci taky hahaha

    ReplyDelete
  4. Tak ten je krásnej :) nedivím se, že chtěla stejnej :) taky se mi hned vkradla myšlenka jé já chci taky hahaha

    ReplyDelete