My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

January 1, 2016

jehelníčky * pincushions


























































* pro kamarádky. a jeden pro mě.
* návod zde. udělala jsem to trošku jinak. v ohybu je to jiné plus jsem přidala kapsičky na navlíkáček jehel a nůžky. využila jsem pár odstřižků... dole  pytlíček ze staré košile a kalhot.

prázdniny, Vánoce, moji drazí a moje milé, se kterými jsem načerpala síly. tolik pohádek, který jsou taky posilující, potřebuju je. slepičí polévka pro duši je sice klišé, ale když je to tak výstižný a já to tak s pohádkami prostě mám...
Křehká, Říčka, moje stálice, nabíjení začíná v okamžiku kontaktu. dnes Říčka píše, že namalovala naše setkání. no a jak mi o tom říkala prvně, že to chce namalovat, okamžitě jsem viděla, že to bude růžový. a pak povídá: bude to růžový. přesně tak to totiž bylo.
ještě sem pak dám ty další dárky, není konec. 

hodiny a hodiny klidného vyšívání. asi jsem narazila na něco novýho, co mě někam odnáší...někam, kde je dobře. toužila jsem už déle po nějakém pořádnějším vyšívání, splnila jsem si ten sen. steh za stehem, malý kousíček po kousíčku, bavlnky a barvy. myslela jsem, že to bude jen takový prostě vzorník, abeceda, jen tak na vyzkoušení stehů...ale je to tak krásný. je to asi takový podobný pocit, jako mazlit si na klíně koťátko. Silvestr propředený. nechat klid, aby se rozlehl celou duší, jen mezi prsty utíká vlna a kolovrat dřevěně poklapává.



7 comments:

  1. My dear Calendula, Happy New Year for you.
    I´ve missed some days - your doing is so special and always beautifull!
    Birgit

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you so much for your nice words, Birgit.
      love ♥

      Delete
    2. thank you so much for your nice words, Birgit.
      love ♥

      Delete
  2. Hani, jsi neuvěřitelná! Už včera jsem četla ty tvé černé díry a eliminaci. Hodně jsem pak přemýšlela......Myšlenka veliká a má takový smysl. Taky hodně přemýšlím a poslední mé myšlenky se docela točily o tom, proč spousta lidí mluví o pokoře a pak vidíš, že ty svátky a život jsou tedy hlavně o nepokoře a poživačnosti... těch myšlenek se víří taková spousta....papa Věra

    ReplyDelete
    Replies
    1. Věru, jsi neuvěřitelná! i když byl Silvestr a Nový rok a lidi mají úplně jiný starosti a radosti, našla sis čas a přečetla jsi moje dlouhý psaní! moc si toho vážím. a ještě mi k tomu napíšeš komentář :), ty brďo!
      no jo, asi se potřebujeme někdy pomáchat i v poživačnosti třeba, i v černých dírách, je to možná nutný, abychom pak chtěli najít něco víc v něčem prostším. já po tom toužím asi čím dál víc.
      měj se pěkně ♥ Věruško

      Delete
  3. Prohlížím a pročítám příspěvky z posledních týdnů a nestačím žasnout, kolik jsi toho stihla, a tyto jehelnicky jsou uplne paradni, jdu si uložit návod, snad se k tomu taky někdy dostanu. jo a přeju hezký nový rok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. přiznávám taky, že žasnu :). co se to děje. jsem tak ráda.
      Jani, taky přeji dobrý a veselý a zdravý a tvořivý nový rok! celé vaší rodině.

      Delete