My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

February 4, 2015

pruhované * striped



































* trička, která se nám nahromadila za pár měsíců. Opi se Sokolem mě jednou přimáčkli k šicímu stroji a dvě pruhovaná trička ze mě vymáčkli. sluší jim velmi a rádi je nosí.
* nefotím všechno, co šiju z úpletu. byly by to spousty fotek úplně obyčejně vypadajících trik, legín a spodního prádla. (a natahovacích prostěradel.) ale to potěšení nosit to. kvalitní materiál, barvy, sedí to a tak prostě. 
* tyhle pruhy ale vyfotit musím. když se mi sešlo prádlo při skládání a dělá to takový sladěný pruhatý komínek...
* mezitím proběhlo i tričko a sukně jako dárky, ani jsem je fotit nestihla...a to je jedno. dárky jen pro ty vzácné, nejvzácnější. protože tohle šití je rutina a ne až tak zábava pro mě. neustále totiž je tady nějaká potřeba, tuhle triko, tuhle nátělníček, tuhle trenýrky, tamhle legíny... a naprosto mi stačí k náplni času potřeby naší rodiny.

a jedna vzpomínka. když ještě Sokol neuměl vyslovit R a vůbec... a šli jsme domů ze školky, převlíkal se v šatně, zastrkovali jsme nátělníček do kalhot.
mami, víš na co je nátělníček?
ne, nevím.
no pšece na natílání.
(záchvat chichotání)

***

a ještě jedna vzpomínka. v tom roce, kdy jsme měli bezlepkovou dietu.
mami, puštíš nám nějakej film bežlepkovej? ňákej, čo můžeme?

***

pomuchlat je v náruči. ještě honem, dokud se nechaj...
odněkud se mi vynořila... vzpomínka na jednu paní,  křehkou, matku synů... vím, jak mnoho její srdce pracuje a pracovalo. viděla jsem ji jednou, jednou v životě. ale to její srdce... vědět tak, jak se asi má...

2 comments:

  1. Bezlepkový film je dokonalý. To by se mohlo v širší divácké obci ujmout, takový terminus technikus. Dobře Sokooool!

    Na trikách bych oči nechala. Nejen pro ty pruhy. I pro ledviny. Tak krásně dlouhá trika aby člověk v dnešních krámech pohledal, ochoch. Dobře Hankaaaa!

    Vy jste prostě parta Hic. Protože když jsem viděla Opičkovou taštičku kočičkovou, ani jsem jí nenechala koment, jak je prima, musela jsem to zavřít a jít něco konat, což je vlastně úplně nejvíc, že mne dokopala k činům:-) Každopádně jí, prosím, vyřiď, že je šikula. Čaute!

    ReplyDelete
  2. Jani, červenám se. mám taky ráda bezlepkové filmy, prostě ty, co i děti můžou vidět.
    pruhy a ledviny, ano, správně jsi vystihla, to je ta pravá kombinace. taková ta trička, co se vytahají a povlávají kolem pasu a vyhrnují se a zespoda táhne... ne, to nemám ráda :(

    a Opi, ta je děsně šikovná, já vím. musím nafotit víc jejích věcí a podělit se.

    a jestli taky tiskáš, tak to je super! mě taky nakoply holky na blogspotu :)

    ReplyDelete