My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

January 10, 2018

a co vlastně jíš? ještě listopad * and what do you eat? november



protože listopad a prosinec jsem věnovala hodně přípravě Vánoc a rodině, nestihla jsem dát na blog naše listopadové dobroty. činím tak teď a přeju Vám všem, kdo sem pravidelně chodíte pro inspiraci, ♥ hlavně radost z jídla ♥ 
přeju si, abychom se nestali otroky nálepek (vegan, vegetarián, vitarián...), plniči nesplnitelných předsevzetí (vynechat to a tamto), ale naopak. 
aby ta pozornost šla pozitivním směrem. ne na to, co "nesmím", co musím vynechat, co už nikdy, co je fuj, ale na ty všechny krásy, radosti a potěšení, který přirozená strava dává. na nádherný barvy a chutě, který těší oko a dávají gejzír radostí celému tělu.

a jak se jeví, pak, když si zařazujeme do života to lepší, ono to, co tolik užitku nepřináší, všechno to prázdný, planý...časem mizí. z jídelníčku, ze života. protože to neplatí jen o jídle. je pak víc opravdickej život a i víc opravdický jídlo.




* smoothie bowl: banana blended with tiny piece of beetroot. loving that color! pomegranate, banana and aronias from Šárka. thank you so much :)

* smoothie bowl: banán mixovaný s malým kouskem červené řepy. miluju tu barvu! banán, granátové jablko a arónie od Šárky, díky moc :)











* raw strudel. dough: almonds, flax seed, coconut, honey. filling: dried plums and poppy seeds soaked wth water and blended, then I added raisins. taht s all. I love it.

* raw závin. těsto: mandle, lněné semínko, kokos. náplň: sušené švestky a mák, namočené a rozmixované, pak jsem ještě přidala rozinky. já tohle miluju :)





* sometimes you need some chocolate. necessary! smoothie bowl: banana blended with cacao. on the top: banana, coconut flakes, crushed cacao nibs, raw salted date caramel with chocolate ...oh, yes! 

* někdy potřebuješ hrozně nutně nějakou čokoládu!
smoothie bowl: banán mixovaný s kakaem. navrchu banán, kokosové plátky, drcené kakaové boby a raw slaný datlový karamel s čokoládou...oh, yes!




* oh my, I love garlic these days! my husband didn´t complain so far, maybe he is happy I am healthy ;)
my meal: wild tomatoes from our greenhouse with our basil, broccoli with salt, olive oil, nutritional yeast and umeboshi vinegar, sprouts, sunflower seeds dried bread made in food dehydrator with virgin coconut oil and garlic , pickles (cabbage + carrot). it was so yummy.

 * poslední dny miluju česnek! Muž si zatím nestěžoval, asi je rád, že jsem zdravá :)
divoká rajčátka ze skleníku i s naší bazalkou, brokolice naložená se solí, olivovým olejem, umeoctem a lahůdkovým droždím, klíčky, slunečnicové chlebíčky ze sušičky s kokosovým panenským olejem a česnekem, pickles (zelí, mrkev). bylo to TAK dobrý!






* a meal for my family: baked pumpkin, baked Jerusalem artichokes (from our garden) with caraway seeds, red lentils with onion and spices, cucumber, lettuce, sprouts.

* jídlo pro rodinu: pečená dýně, pečené topinambury (naše ze zahrádky) s kmínem a česnekem, červená čočka s cibulkou a kořením, okurka, ledový salát, klíčky.







* smoothie bowl: banana blended with a small piece of beetroot again = color:), mango, pomegranate, raspberries, love...♥

* smoothie bowl: banán mixovaný s kouskem řepy zase = ta barva! :)
mango, granátové jablíčko, maliny, láska...♥




* my meal, just variations of what this season offers. I LOVE avocado...so this is avocado guacamole (salt, whie pepper, lemon juice, garlic!), broccoli, wild tomatoes with basil, walnuts and dried sunflower bread. it was so good I want it again... hopefully soon. these meals are keeping me healthy and even are delicious, so this is the best combination for good life ♥

* moje jídlo, prostě kombinuju to, co sezóna zrovna nabízí. miluju avokádo! takže avokádové guacamole (sůl, pepř, citronová šťáva, česnek), naložená brokolice ochucená, divoká rajčátka s bazalkou, slunečnicový sušený chlebíček. bylo to tak dobrý, hned bych si dala znova. tahle jídla mě udržují ve zdraví, ale jsou i vynikající, takže je to ta nejlepší kombinace pro dobrý život ♥



* I LOVE this color. that´s why I always blend banana with a piece of beetroot. the taste is very good and the color...wow! I love it!!! and mango, grapes, the very last raspberries from our garden and aronias on the top - oh. so. good.

* MILUJU tuhle barvu. proto znovu a znovu mixuju banán s kouskem červené řepy. chuť je moc dobrá, ale navíc...ta barva! ach!
navrch ještě mango, hroznové víno, poslední maliny ze zahrádky a arónie...ou jé. tak. moc. dobrý.






* I must make them again and again. pralines. these are white with vanilla. just cocoa butter. I bought organic and it smells like heaven. ok cocoa butter, honey, vanilla, little bit of coconut oil. inside every praline there is a little piece of coconut butter.


* musím je dělat zas a znovu. pralinky. tyhle jsou bílé s vanilkou. prostě kakaové máslo. koupila jsem bio a voní neskutečně. vždycky otevřu pytel, strčím do něj obličej a jen inhaluju, nasávám, jen ta vůně je božská....uááách!
 dobře takže kakaové máslo, med, vanilkový lusk vyškrábaný, trocha kokosového oleje. uvnitř každé pralinky je malý kousek kokosového másla.






* there must be order in the fridge. I am making again and again raw choco pralines...preparation is easy and disappearness very quick ♥

* pořádek v lednici musí být. raw pralinky dělám zas a znovu...příprava je jednoduchá a mizivost velmi rychlá ♥






* our Daddy loves matcha tea. so I am making also pralines with organic matcha tea for him...but we love them too :)

* náš taťka miluje matchu. takže dělám pralinky s bio matchou...ale my je taky milujem, no :)






















* ...never enough of chocolate. this chocolate is homemade and healthier without any useles additivs. raw chocolate pralines. white chocolate with vanilla. sweetener: honey. filling: a piece of coconut butter. coconut butter is just blended coconut. 

* nikdy není dost čokolády... doma dělaná raw čokoláda je zdravější a bez zbytečných aditiv. slazená medem. raw čokoládové pralinky. bílá čokoláda s vanilkou. sladidlo: med. náplň: kousek kokosového másla. kokosové máslo = mixovaný kokos.






* this is keeping me fresh. I hope :)




* raw chocolate cake with salty caramel. oh, it was...so yummy ♥. rich sweet with a trace of salty taste and freshness of pomegranate crackling between our teeth...perfect ♥
crust: brazil nuts with dates.
filling: dates, raisins, soaked in water and blended, himalayan salt, cacao butter.
choco layer: cocoa, honey, coconut oil.
on the top: crushed cacao nibs, figues, pomegranate.


* raw čokoládový dort se slaným karamelem. ach, ten byl...tak dobrý ♥ hutný a sladký se stopou slanosti a svěžestí zrnek granátového jablka praskajících mezi zuby... perfektní ♥
krusta: para ořechy, datle.
náplň: datle a rozinky namočené ve vodě a rozmixované, himalájská sůl, kakaové máslo.
čoko vrstva: kakao, med, kokosový tuk.
navrchu: drcené kakaové boby, granátové jablko, fíky.




























* do you love persimmons? like me? ripe and sweet...it is so perfect .

* milujete kaki? jako já? zralé a sladké...je dokonalé.





* this is the last piece of cake. I promise!

* tohle je poslední kousek dortu. slibuju!










* mexican brownies, very popular here. I must make it again and again and.......again! they love it for the rich spiced and hot chilli taste. this blend of spices is really genious, thank you so much for a recipe, @juditawignall


* mexické brownies je u nás velmi populární. dělám ho znovu a znovu a......znovu! milujou jeho bohatou kořeněnou chuť s pálivým chilli. tahle směs koření je opravdu geniální, děkuji moc za recept @juditawignall







* always in the fridge. just for the case. the case is every day btw ;) recipe from @juditawignall book. I love her recipes.


* vždy v ledničce. jen tak pro případ. a případ je každý den mimochodem ;). recept z knihy @juditawignall. miluju její recepty.



* mexican brownies. the crust: dates, raisins, coconut and sunflower seeds (this is a difference from Judita´s recipe because of our sweeties allergy), anise star. cinnamon, chilli, cocoa, salt
ot the top: coconut oil, honey, cocoa


* mexické brownies, krusta: slunečnicová semínka a kokos (tady se to liší od Juditina receptu, kvůli alergii dětí), datle, rozinky, skořice, badyán, chilli, kakao, sůl.
vrchní vrstva: kokosový tuk, med, kakao






* I love the most cacao smoothie bowls. banana blended with raw cacao powder. full of antioxidants and magnesium...it is good for nerves so maybe that´s why I feel it is the best for me :)
and banana, cocnut flakes, pomegranate and strongly chocolatey mexican brownies on the top!


* nejvíc asi miluju čokoládové smoothie bowl. banán mixovaný s raw kakaem, plným antioxidantů a hořčíku...je to dobré na nervy a proto asi cítím, že je to pro mě to nejlepší :)
a banán, kokosové vločky, granátové jablko a silně čokoládové mexické brownies navrch!



* oh I love beetroot these days. and garlic. and everything hot. 
so here I eat lettuce, beetroot, walnuts. sunflower bread (dried in food dryer) with wild garlic pesto and with garlic. yum!


* tyhle dny miluju červenou řepu. a česnek. a všechno pálivé. takže tady jsem jedla ledový salát, červenou řepu s vlašskými ořechy a slunečnicové chlebíčky ze sušičky s pestem z medvědího česneku a s česnekem. mňám!







* because chocolate. that´s all. I just love it. banana blended with chocolate. on the top: banana, crushed cocoa nibs, pomegranate, figues, coconut flakes. oh my, it was so good.


* protože čokoláda. to je všechno. prostě ji miluju. banán mixovaný s kakaem. navrchu je banán, drcené kakaové boby, granátové jablko, kokosové vločky. oujé, to bylo tak dobrý...




* lettuce, cucumber, pomegranate. fennel, beetroot with dressing (ginger, balsamic vinegar, umeboshi vinegar, virgin olive oil - I love this spicy dressing now, I have it often), pickles (cabbage, carrot), raw vegan seed "sausage", sunflower bread from food dryer with wild garlic pesto and garlic.


* ledový salát, okurka, granátové jablko. červená řepa, fenykl se zálivkou (zázvor, balzamico, umeocet, olivový olej), pickles (zelí, mrkev, raw veganská semínková "čabajka", slunečnicové chlebíčky ze sušičky s pestem z medvědího česneku a s česnekem.






* homemade chocolate. cocoa butter, honey, coconut oil. coconut flakes, pistachios, crushed cacao nibs. we have ate almost everything already :(

* domácí čokoláda. cacaové máslo, kakao, med, kokosový olej. kokosové vločky, pistácie, drcené kakaové boby. už toho moc nezbylo.





* smoothie bowl: banana blended with a piece of beetroot + coconut flakes, apple and pomegranate. yum.

* banán mixovaný s kouskem červené řepy + jablko, kokosové vločky, granátové jablko. ňam.




* meal for my family. pea with onion and spices, beetroot, green beans, lettuce, cucumber, red pepper, pickles. these meals are way similar but they say they love it. they eat it so nicely :) maybe when they cannot eat everything (because they know they would have so big problems with their allergy reactions and eczema)..they became so gratefull and satysfied. now I see every day my kids are enjoying all healthy meals, vegetables, fruits...so much. I am a happy momma ☺

* jídlo pro mou rodinu: hrášek s cibulkou a kořením, červená řepa, zelené fazolky, okurka, červená paprika, ledový salát, pickles. tato jídla bývají dost podobná, ale oni říkají, že to mají ráda. jedí to tak pěkně :)
možná když nemůžou jíst všechno (kvůli alergickým reakcím a ekzému - a už to znají, to jsou dost nepříjemné a dlouhotrvající problémy)...jsou velmi vděční a spokojení. každý den vidím svoje děti, jak si užívají zdravá jídla, zeleninu, ovoce...tak moc. jsem šťastná máma ☺












* my raw meal. I eat raw but still cooking for my family. I do not miss cooked meals at all. I love so much my raw meals, they make me absolutely satysfied. and what is the most important, I am getting huge reward for my raw nutrition, and it is MY HEALTH.  RAW FOOD LITTERALLY SAVED MY LIFE. I haven´t felt better in my body in my entire life. all my problems has gone. and it was not very little problems. I was a step from a wheel-chair, almost gor blind...and...so many problems, it wasn´t nice  and I do not want to describe it all...but now...wooohooo, I am so happy thanking for my life and health and gifts I am getting every day ♥
ok, this time I had beetroot with cucumber and pomegranate, champignons, wild garlic pesto, chilli, marinated broccoli, walnuts, linguee, dried sunflower-almond bread. yum! 


* moje raw jídlo. jím raw, ale pro rodinu stále vařím. vařené jídlo mi vůbec nechybí. všechna živá jídla mi velmi chutnají a plně mě uspokojují. ale co je nejdůležitější, dostávám za svou živou stravu ohromnou odměnu, a to je MOJE ZDRAVÍ. RAW STRAVA MI ZACHRÁNILA ŽIVOT. ve svém těle jsem se nikdy dřív necítila lépe. všechny moje problémy odešly. nebyly to malé problémy. byla jsem krok od invalidního vozíku. skoro jsem oslepla...a ještě mnoho dalších chuťovek, to vůbec nebylo hezký a nechci to tu líčit. zato teď...JUCHŮŮŮŮŮ!!! jsem tak šťastná, děkuju za svůj život a zdraví a všechny ty Dary každej den ♥











* during a week I prepare three times a lunch and three times a snack and often also the second snack...the quality of the photo is telling that I am doing it at night. and oh, I must say I often do not enjoy it so much. but I must. I know it is important for my dears to have quality homemade meal at school and at job. I prepare also boxes with raw sweets and chocolate...it is absolutely necessary. I want my kids (and hubby) to be satysfied. not feeling handicaped they cannot this and that due to their eczema and allergies (which they actually do not have when eating like this:)


* během týdne připravuju každý den třikrát oběd a třikrát svačinu a často ještě i druhou svačinu...kvalita fotek svědčí o tom, že to dělám v noci. a uf, musím přiznat, že si to často tak moc neužívám. ale musím. vím, že je důležité pro moje drahé, aby měli dobré domácí jídlo ve škole a v práci. připravuju jim taky krabičky s raw sladkostmi a čokoládou...to je absolutně nezbytné. chci, aby moje děti (i Muž) byly spokojené. aby se necítily handicapované, že nemůžou tohle a tamto kvůli ekzému a alergiím (které už vlastně nemají, protože jedí, jak jedí :)





* snack for my dears. everyone prefers different type of raw chocolate. my Man loves matcha chocolate. Sokol loves white pralines. and Malina likes choco pralines.

* svačina pro mý drahý. každý z nich má jiný druh pralinky.






* red day. pomegranate and juice: carrots, apples with beetroot. and ginger of course.

* červený den. granátové jablko a šťáva: mrkev, jablka, červená řepa. a zázvor, samozřejmě.











* raw cake. crust: dates and brazil nuts, cocoa.
filling: coconut, honey, chia seeds, cocoa butter, vanilla bean.
choco layer: coconut oil, honey, cocoa
top: pomegranate, figues.


* raw dort. krusta: para ořechy, datle, kakao.
náplň: kokos, chia semínko, kakaové máslo, vanilkový lusk.
čoko vrstva: kokosový olej, med, kakao.
ozdoba: granátové jablko, fíky.



























*my meal. beetroot, spinach, champignons, pickles, sunflower-almond dried bread with wild garlic pesto + garlic. now I eat very often this dressing: grated ginger, sesame oil, umeboshi vinegar, balsamic vinegar.

* moje jídlo. červená řepa, špenát, žampiony, pickles, slučnicovomandlový sušený chlebíček s pestem z medvědího česneku a česnekem. teď si často děláme tento dresink na salát: strouhaný zázvor, sezamový olej, umeocet, balzamico. nemá chybu!






* very last raspberries from our garden with magical fragrance. and persimmon. pomegranate. and banana with ground poppy seeds, rasins and coconut oil - something what I really CAN enjoy ♥ and what do you like the most for your breakfast or brunch?


* úplně poslední maliny ze zahrádky, kouzelně voněly. kaki a granátové jablko a hlavně... banán s mletým mákem, rozinkami a kokosovým olejem! něco, co si opravdu UMÍM užít ♥
a co máte nejradši vy na snídani nebo brunch?





* similar like the previous vegetagle meal, only with tomatoes and lettuce. vegetable is a genious invention ☺


* podobné jako to minulé zeleninové jídlo, jen s rajčátky a ledovým salátem. zelenina je geniální vynález ☺





* a snack for my family. a piece of homemade cake and chia seed banana-cacao pudding with fruits. they said it was amazing☺ I love their feedback when they are so enthusiasthic. I see they have everything they like when I take care of them ♥


* svačina pro rodinu. kousek dortu a chia banánovo čokopuding s ovocem. byli nadšení. moc to chválili. ☺a já jsem šťastná, když jsou takhle nadšení, protože vím, že mají všechno, co mají rádi, když se o ně starám ♥






* vegan dinner for my family. we have some Jerusalem artichokes from our garden. we do not eat potatoes but my family is very happy with these fried Jerusalem artichokes, they say it taste similar like potatoes! they had them with some lentils, cucumber and pickles.


* veganská večeře pro rodinu. máme topinambury ze zahrádky. brambory nejíme, ale moje rodina je nadšená ze smažených topinamburů, prý chutnají hodně podobně jako brambory. měli je s čočkou a okurkou a pickles. říkáme jim topibrambury :)




* I made some kimchi. some savoy caggage, carrot, seaweed and a lot of chilli, ginger and garlic. himalayan salt. fermented for one week...it is delicious. I expected maybe I will eat it only alone. or with my husband. yes, he loves it. but kids love it too ☺


* dělala jsem kimchi. hlávková kapusta, mrkev, mořské řasy. hodně chilli, zázvoru a česneku, himalájská sůl. týden nechat fermentovat. myslela jsem, že to budu jíst možná jen já. anebo s Mužem. ano, je nadšený. ale dětem to chutná taky!☺





* sunflower-almond bread from food dehydrator. I like it so much. there is also nutritional yeast and psyllium and few dates...recipe from @rawmania.cz


* slunečnicovo.mandlový chlebíček ze sušičky. mám ho moc ráda. je v něm taky lahůdkové droždí a psyllium a pár datlí...recept od @rawmania.cz z její nové kuchařky, kterou samozřejmě doporučuju. ale fakt, mám ji moc ráda.











* simple blended soup for my family. with cauliflower and carrot...and turmeric and pepper and mace. they like these soups. they eat soups usually every day but I do not take photo very often.


* jednoduchá mixovaná polívka pro rodinu. květák a mrkev...a kurkuma a pepř a muškátový květ. mají rádi tyhle polívky. polívky mají skoro denně, ale většinou je nefotím.





* and fried Jerusalem artochokes from our garden again. because it was a big succes! and some peas, marinated broccoli, salad and pickles.


* zase smažené topinambury ze zahrádky, pro velký úspěch teď často opakujeme...a hrášek, marinovaná brokolice pickles a salát.





* ok I upload so many photos of our meals, because this is my work. to take care of myself and of my family. for our health. it is changing everything. it is helping so much. because it matters, what we put inside our bodies. from what we take energy. what our kids are growing from. 
this was banana with soaked figues and ground poppy seeds and coconut oil. these days i like it the most so I eat banana with poppy seeds very often ☺♥ and persimmon and pomegranate...awww, yum!♥


* dobře, pořád sem dávám tolik fotek našeho jídla, protože tohle je moje práce. starat se o sebe a o rodinu. pro naše zdraví. ono to tolik mění. a ono to tolik pomáhá. protože záleží na tom, co dáváme do svého těla, z čeho si bere energii, z čeho rostou naše děti.
tohle byl zase banán s mletým mákem a namočenými fíky a kokosovým olejem. tohle mám teď hodně ráda, tak to často opakuju ♥. a kaki a granátové jablíčko..ňam!♥





* avocado guacamole. with a lot of garlic! marinated broccoli, fennel, cucumber, red pepper, basil (my own from a windowsill I grow it from the seeds) and dried sunflower-almond bread. wild garlic pesto.


* avokádové guacamole (hodně česnekové!) s bazalkou (pěstuju ze semínek na parapetu), okurka, paprika, marinovaná brokolice, pesto z medvědího česneku, slunečnicovo-mandlový chlebíček.





* a meal for my family: fried Jerusalem artichokes, lentil burgers with flax seed, salad, pickles.


* jídlo pro rodinu: smažené topinambury, čočkové karbanátky se lněným semínkem, pickles, salát.


















* this time I tried to make it different. I tried to add a coconut filling - layer to mexican brownies, recipe by @juditawignall. and, I must say, it is not bad but...the next time it will be again how it is in recipe. because it works the best :)


* tentokrát jsem to zkusila udělat jinak. a přidala jsem do mexických brownies podle @juditawignall kokosovou vrstvu. a jako jo, nebylo to špatný. ale, příště to bude zase tak, jak je to v receptu. protože tak to dohromady prostě funguje nejlíp :)











* a meal for my family. I made for them lentil burgers. and steamed broccoli and raw hummus made of sprouted chicken pea and soaked sesam seeds. and lettuce and cucumber.


* jídlo pro rodinu. čočkové karbanátky, napařená brokolice, ledový salát a okurka. a raw hummus z naklíčené cizrny a namočeného sezamu.





* my dinner: raw hummus (sprouted chicken peas, soaked sesamseeds, garlic, paprika, nutrition yeast, salt, sesam oil, lemon juice), marinated broccoli, tomatoes, wild garlic pesto, lettuce, dried sunflower-almond bread, raw seed "sausage", pickles

* moje večeře: hummus z naklíčené cizrny a namočeného sezamu (+ sůl, sezamový olej, lahůdkové droždí, citronová šťáva), rajčata, salát, marinovaná brokolice, slunečnicovo-mandlový sušený chlebík, raw "čabajka", pesto z medvědího česneku, pickles.





* juicing.

* odšťavňuju.


















* smoothie bowl: banana blended with a piece of beetroot. and kiwi, pineapple from @krystofkollmann yum!, pomegranate, aronia from Šárka. thank you, friends ♥


* smoothie bowl: banán mixovaný s kouskem červené řepy, ananas od @krystofkollmann mňam!, granátové jablko, kiwi, arónie od Šárky. díky, kamarádi! ♥






* Malina made two bars of roasted pumpkin seeds (boiled before) with honey and vanilla extract, they ate them with Sokol for a snack at school.

* Malina vyrobila dvě tyčinky z pražených dýňových semínek (uvařených) s medem a vanilkovým extraktem. vzali si je se Sokolem na svačinu do školy.




* my meal: raw hummus, spinach, beetroot, walnuts, dried sunflower-almond bread, wild garlic pesto, lettuce, raddish, pomegranate, fennel. yum!

* moje jídlo: raw hummus, červená řepa, špenát, vlašské ořechy, sušený slunečnicovo-mandlový chlebíček, medvědí pesto, salát, ředkvička, granátové jablko, fenykl. mňam!




* for my family: peas and some steamed vegetables, raddish and lettuce and basil. simple.

* pro rodinu: hrášek, napařená směs, ředkvička, salát, bazalka. tentokrát jednoduše. se blížily Vánoce, víme :)












kešu cheesecaka. krusta: paraořechy, datle, raw kakao z Troubelic (je totiž nejlepší), himalájská sůl.
krém: kešu ořechy, med, vanilkový lusk, citronová šťáva, citronová kůra, kakaové máslo, kokosový tuk
navrchu: granátové jablko, květ lichořeřišnice a lístky jahod od sousedů (pšt)





* cashew cheesecake. crust: brazil nuts, cocoa, dates, himalayan salt.
"cheese" filling: cashews, honey, lemon juice, lemon peel, vanilla bean, cocoa butter, coconut oil.
top: pomegranate, nasturtium blosssom and strawberry leaves from our neighbors (sssh:)






* oh my, it was so gooood.

* jó, ten byl tak dobrej!




* again banana with poppy ground seeds. with coconut oil. you do not have enough of it? nope. and figues, pomegranate 
and pineapple. delicious.


* zase banán s mletým mákem a kokosový olej. nemáš už toho dost? ne! a ještě fíky, granátové jablko a ananas. delikatesa.






* my salad with marinated broccoli and raw hummus (blended sprouted chicken peas with sesam seeds etc.), raw sunflower-almond bread. yum.


* můj salát s marinovanou brokolicí, hummus z naklíčené cizrny a sezamu, raw slunečnicovo-mandlový chlebíček. mňam!





* the most popular soup of our family. usually made of green peas but this is made of green beans. I am just blending frozen beans, hot water, salt, pepper, garlic. that´s all. simple, very fast and delicious. only fast food we eat ☺♥


* nejoblíbenější polívka naší rodiny. obvykle ji dělám ze zeleného hrášku, tahle je ze zelených fazolek. mixuju pouze mražené fazolky, horkou vodu, pepř, sůl a česnek. jednoduché, rychlé a výborné. jedinej fast food, co jíme ☺♥





* a meal for my family: fried Jerusalem artichokes, some peas, red pepper, cucumber, lettuce and sprouts.


* jídlo pro rodinu: smažené topibrambury, hrášek, paprika, okurka, ledový salát a klíčky.











* raw cheesecake always makes a good mood in the family...with piňacolada especially. cake crust: sunflower seeds, dates, cocoa, salt. filling: cashew nuts, honey, lemon juice, lemon peel, vanilla bean, cocoa butter, coconut oil. pomegranate on the top.
piňacolada: pineapple, banana, matcha tea - better then coffeee!

* raw cheesecake udělá v rodině vždycky dobrou pohodu...a zvlášť v doprovodu piňakolády. krusta dortu: slunečnicová semínka, datle, kakao, sůl.
náplň: kešu, med, citronová šťáva a kůra, vanilkový lusk, kakaové máslo, kokosový olej a granátové jablko navrch.
piňakoláda: banán, ananas, kokosové mléko, matcha čaj. lepší než kafe!






* my brunch and these I love the most maybe! choco smoothie bowl (banana+cocoa) with some coconut, crushed cocoa beans, hazel nuts and pomegranate on the top. awwww...♥


* a tyhlety čoko smoothie bowls mám asi nejradši. mixovaný banán s kakaem a navrch kokos, drcené kakaové boby, lískové oříšky a granátové jablko...pohádka...♥

















* I am making these bars again and again. usually  our Daddy and kids have them as a snack. it is easy to take one to school, to work...dates, sesam seeds, coconut. delicious!

* tyhle tyčinky dělávám znovu a znovu. většinou si je dává náš taťka a děcka jako svačinu. je jednoduchý vzít si jednu do školy, do práce... datle, sezam, kokos. vynikající!




my raw dinner: cucumber, raddish, red pepper, kimchi with seaweed, sprouts, wild garlic pesto, almond-sunflower bread and raw "sausage". and a nasturtium blossom! the very last one. 🌺🌿

 moje raw večeře: okurka, ředkvičky, paprika, klíčky, kimchi s mořskou řasou, pesto z medvědího česneku, mandlovo-slunečnicový chlebíček a raw "čabajka" semínková. jo a květ lichořeřišnice. úplně poslední. 🌺🌿🌱

tak co, máte chutě? jestli jo, tak to je dobře. udělejte si něco moc dobrýho ♥ (a jen tak mimochodem i zdravýho).



1 comment:

  1. Wow, skvělé fotky. Vypadá to všechno zajímavě a skoro bych na to dostal chuť. Na skoro, ale určitě. :) Hlavně ty dezerty. K tomu ještě dobrá káva z profi kávovaru a můžete si otevřít cukrárnu, nepřemýšlela jste o tom? K tomu tam prodávat vaše další výrobky, je vidět, že jste fakt přičinlivá a šikovná. Já bych do toho šel! :)

    ReplyDelete