My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

September 2, 2016

vyšívám * embroidering












































































































































































* růžičky. dárečky. pro Oa indián, protože v dětství je miloval a pro Sokola fotbalista, protože tím žije. tak spokojený po soustředění s "chlapama", mám radost s ním. jak je to důležitý, aby byli spolu, něco spolu dělali (nejen lumpárny), co má smysl, nějakou práci. chlapi jsou v tom úžasní, už odmalička :)
* vyšívám. vyšívám rukou a strojem. skládá se steh za stehem a roste obrázek. jak dětský pocit to je, a jak pěkný. jen si vzpomeň, co potřebuješ, když máš chřipku. asi teplou postel, možná i koupel s teplou vodičkou... a teplý čaj a hebkou pokrývku a sladké ovoce a sladké a milé a hebké celé okolí. dobrou knížku, prima župan, objetí a pohlazení, nějakou něžnou práci do ruky. a tak jsem to měla roky, potřebovala jsem vše milé a hezké a měkké a hodné kolem sebe, ještě víc než normálně. roky nenormálně. v posteli skoro bydlet. člověk si uvědomí, jak je to důležitý, pocit hebkého domova. možná mi to chybělo. studený odchov tak trošičku snad kdysi, kolem srdce se ochladí...jsem si to musela dohnat a dohřát to tam. to nevadí, nečekej, nehledej, nelituj, můžeš si to dát sama, víš. jo a ještě panenku, panenku určitě. možná i medvídka...ale to je tajný.
* a možná, možná mi zůstává ta touha po útulnosti, po všem hezkém a milém, někdy i čistě dětském. líbí se mi čistý purismus a minimalismus, hladké povrchy a uměřenost. jenže to nedokážu, potřebuju kytičky a ptáčky. roztomilou čivavu, i když malýho pejska bych asi nechtěla, mně se líbí velicí a elegantní psi.
* léto bylo nádherné. snad postupně sem dám nějaké fotky, stejně se ta krása nedá popsat. teď už zas shánět obaly na učebnice a svačiny a všechny ty kroužky a vozit děti...úžasné pozorovat ten růst a rozvoj. pěkný babí léto všem.
já ji mám ráda. hned, od první písničky. nemusí se kroutit v minisukni, aby zaujala, nemá to zapotřebí, jak důstojné... je krásná až moc, i s ovázanou hlavou, možná by to bylo příliš, kdyby ukázala vlasy. to samozřejmé sebevědomí v jejím hlase...prý Kurt Cobain je šťastný v pekle, když tohle slyší, kdosi napsal....no snad néééé :-)


2 comments:

  1. krásné vyšívání a krásné počteníčko posílám pozdrav a vzpomínku ♥♥♥

    ReplyDelete