My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

September 12, 2016

léto v zahradě * summer in the garden




















































































































































































































* léto v zahradě. bujely tam květiny, zelenina, taky hodně plevel a slimáci.
* sklízeli jsme hodně a málo, podle toho, co nám nechali ti slimejši nechutný a plíseň na rajčatech, kterou tu měli všichni. z některé zeleniny nebylo nic. ale jiná se zas urodila, tak jak to prostě je každý rok. hodně bylo zelených fazolek (ty miluju), doteď je ještě sklízím. divoký rajčátka skosila plíseň jen velmi málo, žlutá a červená a sladká a silná a správně divoká, odolala. krásně vykvetly růžové topolovky Alcea Rosea, můj sen. jenom jsem je nevyfotila, typicky. loni jsem na Aukru sehnala semínka a ve skleníku vypiplala malé rostlinky. letos hodně dorostly a kvetly, ta růžová nádhera... 
* dělala jsem marmelády a zalívala skleníky. sušila jsem rybízové placky z odšťavněného rybízu, slazené datlemi. dětem místo bonbónů. poprvé vyšly hezky okurky hadovky. jedla jsem poupata denivek, květy brutnáku (oranžová a modrá sousta - spousta!) a listy brutnáku, voní po okurkách. modré špičky jeho okvětních plátků, jejich dokonalý tvar a design jsem obdivovala společně se spoustou včel. trvalá bazalka od Jáji ještě kvete, těším se na semínka.
* paparazzi radši fotila, než by vytrhávala plevel...jako vždy.
* stále zápasím s pýrem a úporným svlačcem a upřímně chápu, jak je pohodlný to postříkat herbicidem... ale já vytrhávám a vytrhávám a oni stále urputně rostou a rostou.
* šaty jsem si šila z lehoučké bavlny, ideální do horkých dní. z Burdy jsem vytáhla střih, vrchní díl jsem upravila - změnila výstřih na letní verzi. a spodní díl jsem udělala úplně nový, chtěla jsem tuhle nenabíranou sukni. mám dojem, že tenhle střih je adeptem na můj právě nejoblíbenější, krásně sedne. potichu dodávám, že od tohoto jednoho střihu už mám ((((troje))) šaty. nikomu to neříkejte, jo.
a baleríny. nejvíc nejoblíbenější moje boty. více fotek balerín někdy příště.

No comments:

Post a Comment