My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

March 29, 2016

velikonoce * easter





























































































































































* a byly veselé. trochu bylinkové, Opi si vyžádala bylinkové polštáře a samozřejmě celou pohovku jarně obléct do zeleně.
* a byly venku, v přírodě. roky se sešly a osiřelé pod postelí už snad nebudou....juchů! opojný vzduch a dar pohybu, větřík ve vlasech, zpěv ptáků, slunce, les. ach!
* a byly tvořivé. vejce jako dárek k svátku, druhá půlka pro nás. ještě jsem na ně ušila pytlíčky, ale fotky se nepovedly. inspirace zde
* malování vajec...a proč ne kreslení? dejte jim dvě lihovky a skoro na mě nezbylo vajíčko. ale užili si to, všichni tři.
* a byly... radostné. protože znovuzrození ze smrti, veliké odpuštění...v něž se může obrátit i to nejhorší utrpení, to je prostě Radost. chci ji, vždycky ji najít, byť bolest a zlo se může tvářit tolik důležitě a mocně, ony nejsou. Světlo, Radost, Odpuštění a Osvobození je víc.
* první semínka. protože u nás přichází jaro později. poradila Lněná, a tak jsem je olízala, poplivala a některé rovnou strčila do pusy a z pusy pak do zeminy....no fuj! (ba ne, mně to neva :)
* a byly...prostě mňam. na větvích břízy napučely lístečky, mám chuť je sníst.
* z čeho mazanec, když nejíme mouku? žádný obilí? umlela jsem kešu a pak ladila poměry, vejce a troška sody... aby to nějak drželo. med, rozinky, celý lusk vanilky. tahle kombinace sama o sobě dává tušit něco dobrého,...ale výsledek nás okouzlil. umlčel. pohladil. je to hutnější, nesníš toho krajíce, jako klasického mazance. ale pomaličku ukusovat, nechat rozplývat chuť na jazyku, nos plný vanilkové sladkosti, vychutnat si každý drobeček.... 
* vychutnat si každý drobeček života. snad ty vaše taky byly fajn.




Where brilliant light is all around

And endless joy is the only sound
Oh, rest my heart forever now
...

I am they: From the day

2 comments:

  1. Vajíčka jsou vtipná no a ten mazanec, ten teda musel být! Mňam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jojo, já vím, že dobroty ty umíš ocenit...naše radosti života, viď :)
      snad sis taky užila pěkné Velikonoce...já napíšu.

      Delete