My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

January 13, 2014

vánoční skřítci * christmas elves



















* o vánocích nám dárky přinesli vánoční skřítci. 
* využila jsem různé zbytky látek (kousky sametu na botky a lněné prostěradlo na obličej...) a dvoje školkové šaty po dcerce. z rukávků nohavice... vycpáno je odpadem z šicí dílny. krásně jemné a nadýchané odstřižky vatelínu jsem dostala z profi výroby, kde šijí bundy. musí se hodně nacpat, aby i po vyprání zůstala hračka stejná.
* to sněžení vůbec nevím, jak se dělá. google to tam sám nějak dodal... tak jsem to nechala. s kýčem totiž nemám žádný problém, ne, nemám.
* skřítci jsou podle Tildy. 

* mám ráda šití z pokladů po dětech. tak s námi zůstává něco z dob, kdy byly menší. neúprosné plynutí času, stále přítomné a nezvratné. přesto se zas a znovu divím...

10 comments:

  1. Máš je krásné Hani, a krásně ti na obrázku sněží:-)))
    Ajka

    ReplyDelete
  2. Napřed jsem udělala ách a potom áchjooo, proč nejsem malá a nenajdu pod stromečkem takovou krásu...

    ReplyDelete
  3. jé, děkuju, Rozmar! já zase áchám nad tvými medvědy, brožemi vyšívanými, knihami a ilustracemi... ještě že se nějakou krásou od tebe můžu kochat i doma.
    a co myslíš, proč to těm dětem dávám? abych si udělala radost i sobě. určitě znáš tu radost ušít hračku a obléct ji :) já to mám pořád jako malá, no.

    ReplyDelete
  4. Haničko, ti jsou kráááásnýýý!!!
    Jsem ráda, že jsou jenom podle Tildy a nejsou jako Tilda, na tuhle holku už jsem alergická. Ty jsi do toho dala zase kus sebe :-)
    Koukám, že nejenom mě poslední dobou vyvádí google s fotkama psí kusy - mně je zase animuje, jak mám víc podobných fotek za sebou, hned se do toho pustí. No co, když není sníh venku, přičarujou ti ho skřítci.

    ReplyDelete
  5. díky, Vladi! úplně tě chápu, nic proti Tildě, ale musí se s ní jako se šafránem. :) skřítky chci ušít už několik let a tak už naštěstí konečně na ně došlo. dřív než děti vyrostou.

    ReplyDelete
  6. jako se šafránem a ještě si to přesít, vybrat jen ty třešinky :) ale je to výborná inspirace, to jo!

    ReplyDelete
  7. To já už mám děti trošku starší, takže jsem musela přemýšlet trochu jinak, ale dárečky jsou to tedy opravdu nádherné :) Já jsem se rozhodla spíše darovat spodní prádlo , protože si myslím, že na to holky už mají věk a určitě to ocení i jejich blízcí kluci :)

    ReplyDelete