My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

December 29, 2012

veselé přadeno * happy skein


 



* předená jednonitka. 100% ovčí vlna. tlustá efektní příze. vyzkoušela jsem si pro mě novou techniku barvení. pro milovníky duhy...
* takto tlustou jednonitku jsem zkoušela poprvé. nebála jsem se horké vody a s výsledkem jsem spokojená. (a co lanolin, zbyde?) ale myslím, že je to místy trošku moc zakroucené... příště zkusím udělat volnější. za vyčtené rozumy děkuji Vlaďce! živoucí studnice vědomostí.


4 comments:

  1. Haničko, super přadýnko ... moc se povedlo. Jinak od zakroucenin pomůže i to, když klubíčko vezmeš znovu na kolovrat a točíš na druhou stranu než při prvotním předení. Ale věřím, že to vychytáš a příští už bude bez nich. Přeji příjemné předeníčko.

    ReplyDelete
  2. Hanulko ... tohle si budu muset někdy vyzkoušet .. láká mne to ... a také mne láká z toho čerstvého vřetýnka něco utentočkovat háčkem bo jehlicema ... nádhera ...

    ReplyDelete
  3. Jituš, moc děkuji za cennou radu. myslím, že ji určitě využiju, jak vidíš :). ještě že mám víc těch studnic vědomostí ;)

    Leni, předení je návykové a moc příjemné, můžu jen doporučit. i práce s přízí, to znáš možná líp než já. je to prostě příroda.

    krásné dny všem!

    ReplyDelete
  4. Do nového roku hodně zdraví, štěstí, lásky a spokojenosti.

    ReplyDelete