My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

July 11, 2016

sukně * skirts






































































































































































































































* sukně, něžná výstroj z arzenálu ženství. je nutná, je pěkná. tak nějak od Země to stoupá jinak. proto ji nosím, já prostě musím. anebo šaty, tu slavnost na těle. šila jsem sukni za sukní, vzorečky a proužky látek ladit k sobě, jak sladké... jedna sukně jako dort a jedna jako louka. tahle pro mne a tahle pro Opi. je tak pěkňoučká v růžový sukni a vyšívaným tričku. procházely jsme nákupním centrem a nic jsme nepotřebovaly. tak moc jí to slušelo, byla čisťoučká a heboučká a všechno jsme měly svý, z kvalitních látek a za zlomek ceny těch tretek všude kolem. spolu s (velkou) hodnotou mé práce, ovšem, samozřejmě. radostný hodiny u stroje investuju nejraději pro ty svý drahý (včetně sebe až v první řadě :)...

* a trička a pyžama konečně Sokolovi, už je moc potřeboval. včera ráno jsem ho pozorovala, když ještě spal. jeho tvář se mění, je už zas o kus větší a mužnější. Opi ho ostříhala a je to ušák ušatej. uši má fakt krásný. dneska mi popisoval, jak mu rostou chlupy, haha, dospívání je vskutku pozoruhodné.

* taštičky s vílama ještě ke Dni dětí. červená sukně je recyklovaná ze staré zástěry a mám velkou radost z té látky, len s malými kytičkami, och! ušila jsem taky nějaké to, ehm, spodní prádlo...a možná i budu pokračovat, sním i o krajkách...ale boxerky, který jsem ušila Oovi jsem nesměla vyfotit :-), ale nosí je moc rád a to potěší.

* Vědma s dlouhým copem z šedivých vlasů, ta, která ví všechno a umí přednášet na roztodivná témata, umí i sanskrt a rozumí knihám a slovům, myšlenkám a dávným věcem a snad i hvězdám, ta moudrá s rozhledem od obzoru k obzoru, píše nejen intelektem, ale i srdcem. a toho si nejvíc vážím:
Milá ...,
posílám vzpomínku jen tak. Totiž, vždycky, když na Tebe zaměřím pozornost, ucítím bylinky, hlavně mateřídoušku a hřebíček a je tam taky spousta včel.
Prý ta země, která voní, je svatá - a chodí po ní svatí lidé.
Tak ať Vám to všude voní!



* v jednom filmu ten člověk řekl: gratitude is a key to welcome more what you love in life.

* děkuju každej den za život. moje srdce září, já to nedělám... miluju oči dětí, jak jim taky září a Sokolovi září jako diamanty, ta jiskra života v nich...

* a děkuji za návštěvy. Milan, tedy Miláno, Lombardie a pak hned Úholičky, Twiste a Simi Valley v Californii chodí opakovaně... a taky Rokytnice, že by A., ta s mečem a křídly :-)? mávám do světa a zdravím!!!  říkám si, jak pěkný tam mají dnes den, v Rokytnici a v Californii a v Úholičkách?


* byli tady kluci z kláštera. byli moc fajn, nasmáli jsme se. zahradník mi dovezl čínskou růži. mnich dětem sušenky, který rozdaly a byly to prý vynikající sušenky, fakt přímo z kláštera? dostali jídlo a byli tak krásně spokojení, nádherně s chutí jedli a vykřikovali u toho nadšeně a tím mě skutečně potěšili :). a byli to už dost velcí kluci, to jo, ale pořád kluci, fakt. nějaká otrávenost, zklamání, hořkost, kyselost (kyselá prdel, jak tomu říkám), jak by se dalo čekat od lidí toho věku...nic takovýho. 
mimochodem v určitým věku ta kyselá prdel je snad infekční onemocnění, jak pozoruju. přehoupne se čtyřicítka a máš co dělat, aby tě to neskosilo. u mužů i u žen to má svoje specifika, proč ta otrávenost životem narůstá a šíří se jako mor lidmi, vztahy, rozhovory, roky to jen přibývá a ani dovolená to nespraví, ani panák něčeho ostrýho, ani...ale tady ani stopa! ó, Bože, díky za ty dary, ani špetička!

jak jsme povídali a tolik jsme se nasmáli, zase nějakou jiskrou do života navíc jsme byli obdarováni. vybrali si pár mýdel a zase odjížděli, veselí a usměvaví. a my jsme pak šli spát a říkali jsme si, že takový lidi nepotkáváme denně a bylo nám dobře. protože potkat někoho, kdo rád žije, rád pracuje, dělá, co má rád, plánuje si nový věci, který chce zkusit, přemýšlí, jak zlepšit sebe a svět, oči mu září nadšením ze života svého i z cizích životů, má schopnost poděkovat, pochválit to dobré, být za to vděčný, umí i vyslechnout... to je prostě dar, byl to naplněný čas. díky, kluci, zase se zastavte. mýdla pro Vás mám vždycky. :-)


* byli jsme na harfovém koncertu. nevyslovitelný, plný zážitek. charakter nástroje a energie lidí, neopakovatelnost. a i tady, okouzlující, v kombinaci s hlasem tak osobitým a naléhavým, že celek odnáší člověka někam...Ricky to hned poznal a odneslo ho to hodně daleko, až je mi ho trochu líto.




2 comments: