My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

February 29, 2016

kozačky * boots






























































































* tak a je to tady. vrchol mojí drzosti, amatérismu a diletantství. a taky fušérismu. tak.
* ne, já opravdu vím, že se to takhle nedělá. jenže. poctivě zkouším kozačky, tam a tuhle a až támhle, a moje požadavky jsou asi tak moc specifické, že skutečně nevyhovuje nic. nechci černý. jedině hnědý. a tmavě hnědý, ne světlý. nechci umělý, chci kožený. nechci bláznivý, jen úplně jednoduchý. nechci podpatek, chci placatý. a nechci, aby mi na lýtku odstávaly a kloktaly jako holiny, na to mám holiny. a na takový, aby mi hezky padly na lýtko, jsem snad ještě ani nenarazila.
* takže vhodný výsledek jsem našla jedině na netu...krása krás, i přes lýtko podle míry by padly, byly  úzký. no a? 4, slovy čtyři tisíce. ne, že by ty prachy nebyly, byly by. ale já chci ještě celou roli termolínu koupit a potřebuju taky sakon a vlizelín, a děcka kroužky druhý pololetí...a to je víc muziky než jedny boty. a tak jsem vyhrabala ve sklepě kůži od Veveřice, co mi kdysi věnovala. a gumu jsem koupila u Kutila Florenc. no a tak jsem si oblepila nohu páskou, to stříhání teda bylo pracný, ale střih ano, vznikl. pak jsem ušila z látky zkušební vzorek a jo, padl. pak z kůže. podšívka z těhotenských šatů z dávnověku... malý kytičky já prostě ze zásady nevyhodím. 
* no a drhlo to. fakt botařka nejsem. ale jak se říká...chcete-li uspět, zdvojnásobte počet svých neúspěchů, tak to prostě je. O mě pozoroval, a když už to bylo všecko hotový, vysvětlil mi, jak jsem to měla dělat jinak - jiným lepidlem, jak připravit podrážky a jak by mi to stáhl mezi prkna, aby se to přilepilo pořádněji. 
* ale padnou na lýtko! jupí! a jsou tmavě hnědý. bez podpatku, placatý. a padnou na džíny i na punčochy, protože suchý zip má vůli. akorát mi dochází, že tuto zimu jsem snad na sebe džíny ani jednou nevzala. asi rekord mám. nějak mě ty džíny moc už nebaví. šaty jsou prostě šaty a vedou. a ještě sukně.
* chyby vidím. ještě taky je dál opravuju a vychytávám. našila jsem další řadu suchýho zipu...a asi ještě i víc v ruce vytvaruju ve švech. a pokud bude nějaké příště, už budu vědět líp.
když žena je ženou... to je tak skvělý.

12 comments:

  1. Už jsem si říkala (při sledování jistých pinů), kdy se do nějakých botek
    pustís... Jsi báječná prostě..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, ty mě sleduješ ostřížím zrakem :)
      děkuju za pochvalu. ty boty nejsou bez chyb, ale mám je ráda. a těším se, že třeba někdy zkusím i další.

      Delete
  2. Já se picnu, to jsou tak boží boty!!!! Já chci taky :) jen ruce mám teda volšový :). Vám kloubouk dolů. Dnes jsem narazila na váš blog a hned první příspěvek mě nadchnul:). Jdu číst dál :)Jana

    ReplyDelete
    Replies
    1. jé, děkuju. vítejte na návštěvě u mě :)

      Delete
  3. Replies
    1. hihi, co myslíš? teď šiju pyžama... a ty boty bych mohla pilovat hodně dlouho, možná i budu...takže lepší boty, kdyby byly dál, budu spokojená. Rozmarko, měj se pěkně, moc zdravím.

      Delete
  4. No teda! Nejen, že umíš skvěle šít, ale dokonce umíš vyrobit boty! Jen zírám :-) :-)
    Vypadají fakt krásně a dovedu si představit, že musí být požitek už jen se do nich obout, když ti tak hezky padnou :-)

    A jinak ty tvoje požadavky na boty se mi zdají úplně skromné (hnědý, kožený, placatý...), že je s podivem, že takovou jednoduchou věc člověk nesežene... Ale taky to znám, taky mám vždycky takovouhle jednoduchou ale přesnou představu a nemůžu to nikde sehnat... Kvůli tomu jsem vlastně začala šít :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aničko, děkuju :)
      taky mám dojem, že nežádám moc, ale zatím pokud jsem takové boty potkala, tak jen jednou a neměli moje číslo... no nezbývá nám, než si to všechno ušít :)

      Delete
  5. No, téééda, Hani! Hltala jsem jednu fotku za druhou, říkala si, jsou parádní, kde je asi koupila a pak si TO přečetla, a jsi teda třída tříd! Já se už druhý rok chystám na kožené sandále, všechno na to mám jen ne čas, ale kozačky? Prostě borka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jani, děkuju pěkně :)
      no to víš, já bych ráda začala sandálema, nebo balerínama. jenže byla zima a já potřebovala ty kozačky. doufám, že dojde i na ty baleríny. a úplně třída tříd...no, nejsem, mají dost chyb, ale nosím je furt a spokojeně.
      haha, borka, to mi asi ještě nikdo neřek :)

      Delete
  6. Replies
    1. děkuji :-) od muže pochvala zvláště těší. a muže též těší, pokud ušetří/me čtyři tisíce, že ano :-)

      Delete