My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

December 21, 2013

kniha receptů * my recipe book






* moje kniha receptů je pěkně napěchovaná. její desky už byly odrané. různě jsem je slepila a polepila, ale chtělo to něco pořádnějšího.
* vybrala jsem zbytek látky s retro vzorem (strašně se mi líbí!) a retro výšivku. tu jsem si stáhla tu. děkuji, Lenko!
* Lenka má obchod se šicími stroji a to by nebylo nic tak zvláštního, ale výjimečný je její přístup k poradenství. je totiž mimořádně ochotná věnovat člověku čas, poradit se strojem, šitím, vyšíváním. já jsem u ní šicí stroj nekoupila, škoda. tenkrát jsem o ní ještě nevěděla. i přesto jsem díky ní zvládla některé závady, nedostatky při šití (ty nedostatky byly moje, ale to je vedlejší ;). poradila mi několika radami, jak si opravit malou závadu na stroji. teď už vím, že pokud budu někdy něco dokupovat ke stroji, tak jedině u ní.

* legrační je, že každý, kdo mou knihu viděl, řekl, že ta kuchařka vypadá jako já :)


*

jak vyjádřit, co ani vyjádřit nejde. to nejdůležitější někde za věcmi, za atomy a buňkami hmotného. i když hmota je mostem, který umožní pocítit. studené nožičky v mojí posteli. společné čtení. čekání večer na posledního, kdo zasedne k večeři. skládání prádla na milovaná těla. zázraky bijících srdcí. sledovat růst do krásy. divit se tomu každý den a cítit vděčnost, vděčnost neohraničenou.

chránit vše dobré. prožít okamžik, který si nezamknu do krabičky.

*

7 comments:

  1. Jak po té poezii komentovat kuchařku?:-) Nádhera, všechno!♥

    ReplyDelete
  2. Moc pěkné Hani:-)
    Krásné svátky ♥
    Ajka

    ReplyDelete
  3. JE HANIČKO TO JSEM NETUŠILA ,ŽE SIS POŘÍDILA VYŠÍVÁK.. TO JE SUPER A KOUKÁM ,ŽE MÁŠ KUCHAŘKU ZE DVOU BAREV TO MĚ NENAPADLO ,DĚKUJI ZA INSPIRACI A HLAVNĚ !!!!!
    JDU POPŘÁT KRÁSNÉ A KLIDNÉ VÁNOCE ,PLNÉ POHODY ♥♥♥TÁŃA

    ReplyDelete
  4. Táničko, krásné vánoce s těmi nejmilejšími Ti přeju!
    ty dvě barvy mě taky nenapadly, ale došla spodní nit a stroj sám si natáhl tu další, co byla navinutá pod tou vrchní. a byla to vínová a sedí to, viď. někdy se náhoda povede :)

    ReplyDelete