My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

December 11, 2013

advent






















































* jako každý advent bojuju. abych se nevysílila prací, na které to nestojí. abych se dostala nad seznam úkolů a pocítila opravdový smysl Vánoc.
* každoročně připravuju dětem adventní kalendáře. myslím, že je s tím příliš práce! buď příště žádné nebudou, nebo musím vymyslet nějaké jednodušší!
* vyrobila jsem adventní věnec, který nezvadne. použila jsem rukávy starého svetru. šedá barva je ideální, nechá ostatní barvy rozzářit. struktura pleteniny jeví se mi pro tohle období vhodná :)
* a ještě jeden věnec na dveře. jednoduchý.
* letos jsem zdobení perníků přenechala odborníkům. umějí to stejně nejlíp. aspoň je co dělat během promaroděných týdnů... domluvili jsme se, že bude tolik cukroví, kolik mi pomůžou.
* nedalo mi to, skleněné razítko na mýdla jsem vyzkoušela i na lineckém. jednou chci zkusit upéct speculatius a takto improvizovaně by to možná fungovalo.

7 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Haninko jdu popřát krásný Advent ♥

    ReplyDelete
  3. Posílám pochvalu odborníkům na zdobení perníčků. A achichám nad tím velice originálním věnečkem. V jednoduchosti je krása, ale musí se to umět. A ty to UMÍŠ!!!

    ReplyDelete
  4. ahoj Táničko, děkuju a přeju krásný advent i tobě! pozdravuj Jakoubka.

    Vladi, někdy mě svrbí ruce, že bych to jako uměla líp, ale už mě to snad přešlo a přenechávám odborníkům více kompetencí. velmi si vážím tvé pochvaly, děkuji. viděla jsem podobný věnec u kamarádky v časopise a nedalo mi to, dokud jsem ty věnce neudělala. už se mi stýská po tvém blogu, tvém tvoření, ale teď nějak zůstávám na svých cestičkách... těším se, že to někdy dohoním a u tebe pobudu.

    Ajko, děkuju.

    ReplyDelete
  5. A mě by zajímalo, co se u Calenndulů dává do pytlíčků v adventním kalendáři.
    Opět krása. Věnec - bezva nápad.

    ReplyDelete
  6. Jani, každej rok jsem jim pekla perníčky. letos jsem nestihla, tak tam mají sladkosti, oříšky, datle. a sladkosti takový ty aspoň zdravější, dcera nesmí klasický cukr.
    ale už to promýšlím a příště fakt už to nebudu dělat, protože letos mě to už skoro vůbec netěšilo. buď kalendář ušiju s kapsičkama, tam to dvojmo nastrkám a nazdar, nebo NIC!

    ReplyDelete