My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

November 22, 2014

taška na brambory * potato bag
















* jo a taška na brambory vlastně. mám to ráda. pytel na chleba. na mouku doma mletou.  ušitá z omyvatelné ubrusoviny. takové té teflonové, co vypadá jako normální látka.
* trempik překvapil. poslouchám tyto dny stále. Small things - óóó. a tahle. nehledě na příběh, který vysvítá, zásadní sdělení je jasné:   
no man is an island, oh this I know.



takové pro podzim a přicházející zimu docela šikovné vědomí :)

připravuju dárky. hlavně šiju. vše chci mít letos včas a advent klidný. a ono se daří zatím, díky, díky. žádné nákupní centrum, večery u stroje. louskat ořechy a sušit křížaly. Sokol a Opice, Opice, Sokol, střídají se na pohovce s rýmama, kašlema a bolavýma ušima. pár kuliček belladony. mechové tobolky. pohádka, co dobře dopadne. nějak si nemůžu vzpomenout na to důležité zaměstnání, co jsem někdy předtím dělala a moc mě to bavilo... už fakt nevím...nemusím nikam běžet, můžu tu být a dělat čaj. pozorovat situaci, pozorovat růst. číst Karkulína v teplém zachumlání. dobrá teplá polívka, klid, svoboda a čas, tak strašně vzácné veličiny. home sweet home... kdyby mě to nepřimáčklo pod krkem a nezasípalo smrdutým dechem do tváře zsinalé hrůzou, nebyla by ta klidná polívka teď. ojejej. a Opeřená psala. se starostí sleduju, jak bojuje, holčička statečná. máš na to, holka, a to dáš. já vím.

poslouchám hudbu každý den. jak zázračné. dlouho to nešlo, asi roky, už si to nechci pamatovat. léčivé ticho. a teď. naprostá vášeň. hudba je nádherný vynález. poslouchám hudbu. chodím. dýchám. spím. a děti mi říkají tak sladce mami, maminko.

3 comments:

  1. Nó ... tak na brambory bych s ní určitě nechodila, na to je moc hezká:-)

    ReplyDelete
  2. Teda Hani, ty jsi drak, sotva jsem napsala komentík k předchozímu příspěvku, tak hned máš další krásný výrobek. Přeji hezký večer.

    ReplyDelete
  3. Ajko, to víš, to je na ty umytý z marketu :)
    Jitu, tak já to prásknu. dělám většinou věci na několikrát. takže tuhle tašku už mám ušitou asi měsíc. mimochodem to předení asi dva měsíce, ehm ehm. pak to ještě jde na několik fází, než to dám na blog. tak takhle to mám :). aby té práce nebylo moc najednou.

    ReplyDelete