My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

November 18, 2014

podzimní předení * autumn spinning
















* Marie - portrét. je oblíbená. hm, to těší! jezdí i na výlety jako polštář.
* a předení... už jsem upředla víc, skoro čtyřikrát tolik, co je na fotce... a už mám i trochu uháčkováno... v těchto a podobných barvách. kytka za kytkou... není to nijak hodně tenké, to ne. ale už toto je úspěch.
* je to šedá vlna, dole před barvením.

* poslouchám... a jásám nad texty. tuto mám obzvláště ráda. nevím, ona má být asi depresivní, ale ta poetika. pneumatiky na rohu ulice... a utopit se v louži...jásám. nejvíc mě rozesmívá a z holek jsou starý unavený ženský, asi že se mě to taky týká :)
* no a není ten K. génius?

jenom mi olízni ucho
jako že živý jelen ke mně přišel

to ke mně jednou přihopsal živý srnec, moc krásný, že jsem se nemohla vynadívat... ale pak ten skvost sklonil hlavičku a rozběhl se proti mně. ...tenkrát u lesa, na výletě tak trochu za školou, no prostě jela jsem vlakem do školy od doktora a ta příroda tak zářila a lákala, že jsem vystoupila o stanici dřív mezi poli a šla... a poflakovala se sluncem a pak četla někde na pasece... no a jako završení toho blaha jsem se přetlačovala školním batůžkem napíchnutým na parůžky s tím z neznámých důvodů rozzuřeným zvířátkem...a zoufale na něj křičela, co jako blbne. ještě že jsem s sebou batoh měla, měl pak v sobě už navždy takové malé dírečky :)

5 comments:

  1. Ola děvče. Pozdravení ti posílám. Koukám, že nezahálíš. To je fajn. Marie je úžasná a potěší, že je ted členem domácnosti a tak oblíbená. A barvičky a přadeno úžasné. Třeba zas jednou budeš barvit i pro nás neumětely. Posílám sluníčko, ať je dobře u vás.

    ReplyDelete
  2. Krásné předení máš a barva je nádherná!

    ReplyDelete
  3. díky, Leni, díky, Vladi! krásné dny přeji. fakt.

    ReplyDelete
  4. Haňulko, barvičku máš nádhernou a i to předeníčko je naprosto skvělé. Už se těším na hotový výtvor. Moc zdravím a přeji krásné dny plné pohody a zdravíčka.

    ReplyDelete
  5. Jitu, děkuji. od tebe si vážím pochvaly obzvlášť. protože vím, že jsi přadlena lepší :) užívej si pěkný předvánoční čas.

    ReplyDelete