My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

July 5, 2014

obal na čtečku * reader cover





















































*

* nebylo-li by knih......tak fakt nevím. od dne, kdy mám čtečku, používám ji denně. 
* moje každodenní společnice, svobodné ruce, čtení u jídla, ehm, no však víte, když je to moc napínavé... oblíbený film se snídaní do postele v slabém prokašlaném dni... prostě musela jsem si na ni pořídit obal se stojánkem. s návodem, který geniálně zpracovala Barborka tady, se to krásně dá zvládnout. výborně detailně vypracovaný návod, s instruktážními fotkami. ani nevíš, Barborko, jakou radost jsi mi udělala. děkuji!
* ono chvilku trvalo, to šití v ruce, ano, ano. ani jsem pak nechtěla prošívat na stroji hladké potažené desky, nechala jsem je tak, čistý neporušený tvar. výsledek mě těší a je prakticky výborně využitelný.
* na vyztužení jsem použila podle instrukcí decovil a penefol. hřbet čtečky jsem narozdíl od rady Barborky (použít jen vlizelín) vyztužila také decovilem. jako materiál jsem užila halenku a šatičky po dcerce, z dob, když byla ještě malá.... oblečky z krásných látek jsem uschovala k pozdějšímu radostnému využití a konečně nadešel jejich čas.

*






8 comments:

  1. Ola ola .. tuze povedený .. jsi šikula moc ... tak příjemné raní čtení ... tobě ju ;-)

    ReplyDelete
  2. Leni, děkuji. měj se hezky :)

    ReplyDelete
  3. Perfektní obal Hani!
    Já bych se asi se čtečkou neskamarádila .... prostě kniha je kniha:-))

    ReplyDelete
  4. Ajko, to já si taky myslela, že tohle je mi cizí...a jak rychle jsem si zvykla. je to totiž báječný, mít v jedný lehký krabičce celou knihovničku. takže my se skamarádily se čtečkou velmi rychle. ale kniha je kniha, to naprosto souhlasím. papírová kniha je stejně nejlepší.

    ReplyDelete
  5. Haničko, obal je suprový a použila jsi na něj moc hezké látečky. Přeji příjemné počteníčko a hezké dny.

    ReplyDelete
  6. děkuju, Jitu. měj se fajn! jo a ten tvůj šál je skvělý, to bych taky chtěla umět.

    ReplyDelete
  7. Ahój, Hanko! Děkuju moc za tvůj poslední komentář u mě na blogu, dyk já z něj byla úplně celá dojatá, asi si ho vytisknu a vlepím do diáře. Jen doufám, že nezpychnu:) Ta syrovost a hravost mě moc potěšila! A miluju tvoje vlněný lampy, ty by se mi tak líbily v nějakém syrovém, industriálním interiéru..:) K tvé textilní knížce jsem se taky několikrát vracela, krásná! Budu se sem chodit koukat, jestli už tiskneš! Měj se hezky a dík! D.

    ReplyDelete
  8. jé, Dášo, to jsem opravdu ráda, že jsem tě potěšila. však ty jsi mě taky potěšila, ještě i přes rameno mi koukal muž z gauče a oba jsme se smáli, jak se nám tvoje fotky moc líbily. vždycky roluju a těším se, čím mě zase překvapíš :D
    děkuju za ocenění mojí práce, toho si fakt vážím.
    H.

    ReplyDelete