My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

June 13, 2014

svetr * sweather


























* trochu se ochladilo, proto můžu vyrukovat se svetrem :)
* svetr pro muže, projekt celé zimy a jara. během zimy jsem předla. kdo přede, tak ví, kolik dlouhých hodin a dní tahle práce trvá. ještě jsem nenapředla nikdy tolik vlny na svetr, tohle je největší množství příze jednoho druhu prozatím. je to dvounitka. na konce rukávů a lem u krku jsem použila úzkoprofilovou hnědou z jacoba, kterou mám od bohyně vlnění, Vlaďky. ó, děkuji ♥.
* na pruh jsem předla jednu nitku hnědou a druhou z merina, které jsem loni barvila bezinkami. barva na části vlny chytla takhle dohněda, hezky se na pánský svetr hodí. přitom je v ní maličko nádech starorůžové, ale nijak moc. muž ji schválil.
* kdybych na svetr nejen předla, ale měla ho i plést, dočkal by se tak za dva roky. nejsem žádná velká pletařka a hlavně nijak rychlá. proto jsem byla nadšená, že se do pletení vrhla moje maminka. šlo jí to neskutečně rychle! někdy mě až trochu štvala, protože pletla bleskově, že jsem nestačila dopřádat :) já jsem pak jen dopletla lem u krku, svetr vyprala a vypnula, sešila a všila zip. a bylo to.
* největší radost mám z toho, že ho muž opravdu nosí. 

4 comments:

  1. Tak to je úžasnej dárek..... a vsadím se, že jako ty máš radost z toho, že ho muž nosí, tak on určitě má stejně velkou radost, když ho má na sobě :-)

    ReplyDelete
  2. Haničko, svetr je překrásný!!!!! Jste s maminkou šikulky obě dvě. Vůbec se Ti nedivím, že jsi pletení přenechala mamince, protože ono upříst vlnu na svetr je opravdu dost zdlouhavá práce i když moc krásná. Přeji krásné dny.

    ReplyDelete
  3. díky za ohlasy. to víš, Aničko, že mě to těší, když ho v něm vidím :)
    Jituško, já vím, že ty víš a určitě ještě líp víš než já. napředla jsi toho víc než já. i tobě krásné dny! zkoušela jsem psát komentáře na tvém blogu a nešlo mi to. tak to máš v poště.
    Ajko, díky. jsi neúnavná stálice, vážím si toho.

    ReplyDelete