My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

May 15, 2013

inkognito v Dekoru


















* ještě bych jen dodala: a ptáčka uplstila Calenndula. dle vlastního postupu, tedy skoro.
* za pár vylepšení totiž děkuji Madlence Rozenkrancové, bylo jí tenkrát asi 8, když jsem ji ptáčka naučila a ona ho za to vylepšila a dovolila mi její nápady používat.
Madlenko, dík!

15 comments:

  1. To je tak korektně napsané, že si nejsem úplně jistá:-) Ale chápu správně, že Tě Jedelanka pominula? To je škoda, od člověka, který sám tvoří je to hůř ospravedlnitelné :-((

    ReplyDelete
  2. Haničko, moc krásné!
    Jak se Ti daří? Přeji vše dobré a objímám.
    Lenka

    ReplyDelete
  3. Rozmar, napsala jsem do Dekoru, že o ptáčkovi vím. dělala jsem kdysi i jiné věci pro Jedelanku. odpověděla paní Dulková: "Děkuji vám za informaci - ptáček je pouze jako dekorace stromu, nedali jsme na něj návod a popis byl pouze na drátovaný strom. Proto byla uvedena pouze autorka stromu, jiný kontakt jsme neměli. Děkuji vám však za upozornění!"

    já si ale myslím, že je dobré a slušné uvést autora.

    Leni,děkuju. mám se dobře, jinak si netroufám odpovědět, protože pořád je tolik důvodů se radovat. odpovídala jsem tak, i když mi bylo mnohem hůř. takže teď se mám vlastně výborně!
    doufám, že se máš hezky, taky objímám, H.

    ReplyDelete
  4. Nadhera Haninko, ptacek je taaaaaak nezne krasny....

    ReplyDelete
  5. Ahoj Haničko, ptáček je nádherný a naprosto chápu, že to opomenutí mrzí. Moc zdravím a přeji Vám všem krásné a pohodové dny a sílu na další tvořeníčko.

    ReplyDelete
  6. Hm, smutný je to, že to Jedelanku nenapadlo! Nic by ji to nestálo a rozhodně to slušnost je!!

    ReplyDelete
  7. Pavlí, děkuju.
    Jitu, doufám, že se máte dobře! ono to trochu zamrzí, to jo, ale jsou horší věci. díky za přání síly na tvoření, to opravdu potřebuju k životu.

    ReplyDelete
  8. Rozmar, děkuju za podporu, potěšila jsi mě!

    ReplyDelete
  9. Ajko, ty jsi vždy a všude, spolehlivá stálice. díky.

    ReplyDelete
  10. Takovýchhle opomenutí a přivlastňovacích manévrů už jsem v životě zažila mnoho a pořád zažívám. Až mi to bere chuť k dalšímu blogování, protože na internetu se krade ve velkém. Vždycky jsem pak pár dní naštvaná. Mojí obrannou vlastností je, že jsem taky dost zapomnětlivá, a tak časem zapomenu.
    Na každý pád, bez ptáčka by to nebylo ono a bez tvého souhlasu si nemá co poletovat u lidí, kteří na něm vydělávají. Obranu ale proti takovým způsobům neznám. Bohužel.

    ReplyDelete
  11. Vlaďko, ty děláš tak úžasné věci, že totiž lidi musí být tolik nadšení, že to musí zkusit taky.
    líbí se mi, když lidi, kteří tvoří, uvedou zdroj inspirace. snažím se, i všechny rady, které dostávám, od tebe, od Jitky, tak na vás nezapomenout a nevím, jestli to v mých příspěvcích čtete, ale děkuju za ně.
    někdy člověk zapomene, kde tu inspiraci vzal. nebo si to nezaložím a je to hned. inspirací je pro mě všechno, co jen koutkem oka zahlídnu, příroda i tvoření jiných. po světě a internetu poletuje tolik nápadů...
    tenhle případ je jiný, já vím, že Jedelanka nezapomněla, kdo ptáčka dělal.
    máš pravdu, v případě, že na tom někdo vydělává, už je to trochu jiná záležitost.
    přeju si sama pamatovat na své zdroje a nedělat tuhle věc.

    ReplyDelete
  12. Hani, jedna věc je se nechat inspirovat, to nemůže nikomu vadit. Každý dá do svého výrobku stejně kus sebe a vyjde pokaždé trochu jiná krása. Já tohle dělám také. Nechávám se inspirovat jinými lidmi. A díky za to, že je to možné.

    Druhá věc je sebrat někomu práci, vygumovat z ní jeho jméno a umístit si to na svoje vlastní stránky nebo do své prezentace bez jediného odkazu nebo slova o autorovi. Mluvím teď o svém paličkování. Na Fler se třeba prodávají krajky upaličkované podle mých návrhů, které byly určené zdarma jen pro ty, co si paličkují pro radost. Je to vědomé porušování mých autorských práv, protože jsem si určila podmínky, za jakých se smí podvinek (návrh) krajky použít. Dokud tohle nezažije člověk na vlastní kůži, nepochopí. Nepochopí, jak je někomu, když za něj jiný líže smetanu. Asi to zní ode mě načuřeně, ale já už jsem smířená, poučená a sdílím jen něco. A své duševní vlastnictví jsem si začala chránit.

    Vůbec se to netýká ovečkova, tam jsem pro lidi a předávám štafetový kolík, který jsem si přebrala někde jinde. Tak jen samé hezké dny! Ať už u počítače nebo ve skutečném životě. A hodně sluníčkových lidí kolem!!!

    ReplyDelete
  13. Vlaďko, máš pravdu. a máš nárok být načuřená! chraň si to, co máš, i nápady.
    jsem ale ráda, že se i podělíš o poklady svých zkušeností a za Tvůj Ovečkov jsem hodně vděčná.
    taky přeju hodně dobrých lidí kolem tebe a ať je ti i v duši dobře!

    ReplyDelete
  14. abych vše uvedla na pravou míru, konečně mám vyjádření Jedelanky: "Hani, to jsem nepsala vůbec já... ani vlastně nevím, co je tam napsané, nemám to číslo vůbec. To, tedy text, si tvoří dekor sám. Já jim kdysi, už je to tak rok, poslala výrobky s tím, že oni si vyberou některé do svého čísla... Paní mi pak psala, že si je nafotili všechny. A teď to asi nějak kouskují do různých čísel, ale já s tím nemám vůbec nic. Psala jsem jim tenkrát, že kdyby něco potřebovali, tak ať kontaktují mě nebo si text vezmou z fleru... a tam tě mám uvedenou, jukni http://www.fler.cz/zbozi/sen-o-bilem-ptacku-dratovany-obraz-2515523."
    "... A jestli myslíš odměnu, tak ta není lautr žádná... jen poštovné, co jsem do toho dala a ta reklama..."

    takže Dekor to svádí na Jedelanku, ona zase viní Dekor. věřím, že má pravdu ona, jim to bylo prostě jedno.

    bylo to trochu krkolomné (i já byla trochu krkolomná) a hlavně jsem moc pomalá v řešení všeho. ale jsem velmi ráda, že už mám jasno, a hlavně je jasněji v mezilidských vztazích.

    ReplyDelete