My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

May 16, 2013

babiččiny čtverce * granny´s squares






















* vzor Sunburst. hodil se pro letošní bouřlivý příchod jara. 

* nakonec jsem dokončila jeden, slovy JEDEN polštář, tedy jen jeho vrchní část. ale jsem si jistá, že to je velký dárek, i když spodek si sestra došije sama. UF! bylo s tím dost práce, předení zabralo spoustu času. není to žádný mrňousek, polštář měří 50 x 50 cm! ale jsem ráda, že jsem to zkusila. už vím, jak na to, alespoň na tenhle vzor. ono na tom asi nic zvláštního není, podotkne zkušená háčkovačka. ale taková začátečnice jako já, ta, která nikdy neháčkovala podle návodu, ta se zapotila nad návodem v angličtině, přemohla sama sebe a má velkou radost! (i když přiznávám, že stejně tak velká je i úleva, že to už je za mnou...)
* trošku pustila ta výraznější růžová, která se mi tolik líbila. když jsem to viděla, poté, co jsem tomu věnovala tolik času, tak to zamrzelo. možná i nějaká kletba padla. je to taková psychická terapie pro perfekcionistku, jakou obdarovaná, myslím, je. sestra dostala pokyn, že polštář nebude prát, ale luxovat :). taky jsem jí přislíbila, že k příštím narozeninám jí pouze napředu na další polštář, do té doby se naučí háčkovat tak, aby si ho uháčkovala sama. a musím říct, že už začala a pokračuje mílovými kroky, podle posledních informací už za sebou jeden háčkovaný polštář má, je moc šikovná!
* moc, opravdu moc se mi ten vzor a kombinace barev líbí! chvilku jsem myslela, že si udělám něco takového i pro sebe, ale když jsem na tom strávila tolik času, docela rychle mě ty smělé představy přešly.

* a pillow for my sister. hand-spun and hand-dyed yarn, crocheted granny´s squares. pattern Sunburst.


11 comments:

  1. Hani jsi hvězda! Napředeš, nabarvíš, naháčkuješ:-)
    Ajka

    ReplyDelete
  2. Haňulko, ten polštářek je absolutně perfektní!!!! Krásná příze a super barvičky. Mám velkou radost za Tebe, že jsi ho dodělala. Ze srdce Ti přeju, abys měla víc sil pro tvoření, protože jen tak zapomeneš na bolístky. Krásný a pohodový víkendík.

    ReplyDelete
  3. To chci umět v příštím životě!! Dobrá práce:)

    ReplyDelete
  4. Vypadá nádherně, čtverce se mi moc líbí, ale ještě jsem nenašla odvahu to zkusit.

    ReplyDelete
  5. Kouzelnej! To bude rodinný poklad...

    ReplyDelete
  6. Tak to presne viem o čom je reč.
    Začiatočník ala you toube videa, sa rozhodla že si spravím deku!Je to piplačka,trvá to snáď milión rokov, uff, ale už zošívam... desím sa čo spravia tie farby..asi to nebudem ani nikdy prať!

    ReplyDelete
  7. Ajko, díky jako vždy. jako vždy jsi blesková.

    Jitko, těší mě tvoje pochvala, protože vím, že dokážeš plést i háčkovat mnohem složitější věci levou zadní, tož si toho vážím. a máš pravdu, to tvoření je naprosto pro život nezbytné.

    Lucie, děkuji!

    Amelie, Marci, klidně najdi odvahu zkusit čtverce, jak na to jednou přijdeš, je to jednoduché. měj se hezky.

    Rozmar, doufám, že to nesežerou moli a třeba i další generace se po polštáři budou povalovat?

    Niko, já jsem vůbec netušila o těch videích na youtube! sestra se právě učila podle nich háčkovat. obdivuju, že jste zvládla deku, to mi přijde úplně neskutečné. ale musí být nádherná! toho pouštění bych se nebála, kupované příze snad barvu drží. já jsem ji barvila sama a to asi bylo tím, že to není obarvené tak kvalitně. ty červené odstíny totiž často trošičku pouští, ale tolik, jako tahle potravinářská červená ale ne! už jsem s ní pak nikdy nic nebarvila, jen tento kousek.

    ReplyDelete
  8. No Hani! Prostě paráda! A fakt to jde i začátečnicím? mě fascinují jakékoliv vzory, kde jsou mezery (schválně, protože neschválně je teda umim sama:-). A s tou červenou jsem ouplně překvapená, chystám se barvit potravinářskejma a teď nevím, jestli budou držet. Ty přírodní kytkový mi totiž valem blednou...

    ReplyDelete
  9. Juli, to víš, že to zvládneš! na tom fakt nic není, jen pár detailů se naučíš. mezery se mi taky líbí!
    akorát jsem udělala první čtverec, paráda, no a ten druhý byl o pár centimetrů větší :), ty moje ručně předené příze jsou nepravidelné. a utahování jsem musela vychytat, ale to už byl detail.
    na červenou bacha! taky asi jde o značku, já měla obyčejné v malých pytlíčcích z drogerky.
    přeju hodně štěstí a pak se pochlub!

    ReplyDelete
  10. Moc se mi libi tvoje "granny's squares". Take si je porad slibuji, ale neni dost casu na vsechno! :-)

    ReplyDelete
  11. Boha jeho, totok je ale NÁDHERNÝ top! Ty barvy, matroš, provedení...zcela mě zachvátil:o))). Takové polštárik bych taky brala;-D.

    ReplyDelete