My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

September 1, 2017

babiččiny čtverce * granny´s squares


































* pletu si svetr z jednobarevného a trochu jsem si chtěla užít víc barev. takže jsem zároveň začala pracovat na babiččiných čtvercích. 
* chvilku jsem váhala, zda bude nějaký květinový vzor, ale vyhrál to sunburst. prostě jednodušší se mi neokouká, myslím. 
* ještě nevím, co z toho bude, ale sním o dece. nikdy asi nebudu mít dost dek...teda asi jo, ale tahle by se ještě vešla. a ještě určitě několik quiltů se taky vejde ;)...už je mám v hlavě...
* zpracovávám všechny možné zbytky klubek, líbí se mi, že i takové nijaké a "ošklivé" barvy se uplatní. žádná barva není ošklivá! všechno je to o kombinaci... k tomu jsem jich dokoupila jen pár, které tam opravdu chci mít. jak jinak, jsou to růžové.



* I am knitting one color cardigan and wanted to enjoy more colors. so I started meanwhile to work on some granny squares. I hesitated for a while to do some flower pattern but then...sunburst is a winner 




2 comments:

  1. Hezký! Dek a polštářů není nikdy příliš! Já miluju takový různý polotóny, blátivky tomu říkám. A přesně, když se dobře nakombinují...mňam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jo blátivky, to je hezký slovo. my říkáme s Mužem zase "špinky"...jsou hezký. ony ty zářivý se brzy okoukaj, na první signální sice pěkný, ale nemůže toho být moc, časem se to přejí, pak přichází čas na blátivky a špinky, vychutnat si i to uměřenější :)

      Delete