My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

November 3, 2014

pruhované triko * striped t-shirt



















* moje oblíbené. stejné jsem si ušila i legíny a různě to kombinuju s šaty a sukněmi. festovní úplet na podzim a zimu jako dělaný. když si lehnu na pohovku, jsem jak chameleon. jsou vidět jen oči.

* inspiruju se ve vitariánských kuchařkách. dvě mi zapůjčila Tichý dech. hltám... hlavně ty sladkosti maj dobrý. dostala jsem strašnou chuť na vosí hnízda. tož jsem zatrénovala na vánoce. možná ani nemá smysl dělat toho tolik na vánoce, akorát strašně práce se hrne do jednoho bodu... pak je hromada cukroví a sní se toho moc najednou...takhle během roku občas něco sladkého na zub... to všichni ocení víc.
* exteriér, jak je vidět na fotce, není úplně dokonalý :). ale ta chuť...
* inspirovala jsem se v jedné vita kuchařce, ale neměla jsem doma ingredience, tak nakonec je složení úplně jiné, než bylo v tom původním receptu.
* na základnu úlku jsem umlela ovesné vločky, lžička medu, kokosový tuk zastudena lisovaný, prohníst, chvilku nechat v ledničce a pak vyválet mezi foliemi.
* vrchní část jsou mleté mandle a datle, trocha kokosového tuku.
* vnitřní náplň je mleté avokádo, med, vanilková esence, nepražené kakao a zase trocha kokosového tuku.
* formovat ve formičce vyložené folií. nechat v ledničce ztuhnout.
* zkoušela jsem i další druh, vršek jsem udělala z brusinek a mandlí a náplň byla banánová, ale ta první hnízda mi chutnala víc.

mezi pruhovaným trikem a včelími úly, neboť jsou to vlastně úly, vosí hnízda opravdu vypadají jinak, čtenářský deník. fascinující. úchvatné. dojemné. opravdu mi připadají dojemné. miluji je. každé jaro se raduji a vítám tu první. no fakt.

* přeji hezký podzim




4 comments:

  1. Haňulko, to tríčo je naprosto perfektní!!! Poraď mi, kde kupuješ materiál. Docela jsi mě navnadila na to, abych si taky nějaké ušila a určitě i holkám. A ty úlky vypadají báječně a rozhodně není nutné je dělat jen o Vánocích. Navíc, jak píšeš, tak to cukroví se pak opravdu jí jen proto, že ho je tolik. Moc zdravím a přeji krásné a tvořivé dny.

    ReplyDelete
  2. Jitu, napsala jsem ti, došla ti odpověď mailem?

    ReplyDelete
  3. Vyborna predstava Hanour chameleon:-)) Triko epes rades. Ten stroj jeste musim zkusit... Je treba overlock?! Pruhu pro dobrou naladu nejni nikdy dost totiz! Mimikry forever♥

    ReplyDelete
  4. Jani, pruhy viď...taky mám slabost, chápu... máš tam taky jeden příspěvek na blogu a ten se jmenoval Roky v pruhu, tuším?
    nemám overlock a není třeba, ale je prima nějaký modernější šicí stroj, na kterém je jeden super steh, overlockový.
    tady je článek o rozdílech overlockového stehu na normálním šicím stroji a toho, co umí přímo stroj overlock. dole pak na tom prvním obrázku je první v řadě overlockový steh, který i já používám:http://www.raj-siti.cz/overlockovy-steh-u-siciho-stroje/
    jak jsem ten steh objevila, zajásala jsem a používám ho hojně, je fakt praktický. dá se s ním sešívat právě úplet k sobě, ale i zakládat. takže ani stroj coverlock není nutný. k tomu jehlu na streč samozřejmě, ale to je jasný.

    ReplyDelete