My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

October 29, 2014

Marie










* hračka z recyklovaných svetrů. dárek dcerce k svátku.
* inspirovala jsem se u této tvůrkyně krásných hraček. ještě někde jsem viděla podobné příšerky z recyklovaných svetrů, ale stránky jsem si nezaložila. podobné recyklace dělá víc lidí po světě, netuším, kdo byl první.
* jmenuje se Marie a slouží jako polštář. je velmi oblíbená. a, podle orientální diagnostiky, soudě dle červených kruhů pod očima bych to tipovala na špatnou funkci ledvin. proto nosí Marie svetr i v létě a potřebuje být teple zachumlaná u někoho v postýlce.

* děkuji moc Amandě Ketzenmeyer za inspiraci.
* thank you so much, Amanda Ketzenmeyer, for inspiration.

u této písně si vždy vzpomenu na náš holčičí výlet.  často poslouchám tyhle nahrávky někde na ulici a pak se trochu divím, když slyším rádiovou verzi, takovou tu odtučněnou, s tlustým mejkapem a silikonem, nebo jak to říct. ale asi víte. zase přeladím na ulici no a je to.

potkat se. tolik milých. perníčková mýdla, speciální vánoční edice, aniž se ohřála na fotce, zmizla. i citrus a levandule, prostě prázdno. 
vidět, jak se mají rádi. udiveni velkorysostí. rozdělit se o nápady. celý den v pyžamu se jen tak placatit. jíst a povídat. jak sladké společně plánovat. přátelství se projevuje třeba i tak, že mi ukázal výplach svých nosních dutin. pozoruhodné!
a jinde...manipulace se projevuje třeba i tak, že ve vás někdo chce vyvolat pocity viny. zbytečné. čas je opravdu vzácný. svoboda taky.
krásná návštěva. vidět se. JeštěrkOna uměním prorostlá. a dobrá. látkové kočky, obrazy a obrazy, malované, šité. sloni a lišky, ženská svěžest, duše dovrchovata naplněná. no a  taky On. prý hudebníci uměj dobře vařit, jen potvrzuju. u televizní hvězdy doma, jsem zapomněla na autogram. společně u stolu. delikatesní kysané zelí. pickle a pickles. kout pikle a hrát hru. už jsem to skoro zapomněla. někdy je nezbytné přitisknout nos ke kočičímu kožíšku a cítit chvějivé předení... dojemné ve tmě vidět mávající siluety na studeném balkóně. dojet domů nad ránem, Opice a Sokol dřímající pod slípingbegem... s malou špetkou smutku vkořeněnou. v mrazivém obláčku rýsuje se silueta a není sama...

8 comments:

  1. No pááni Hani, to je fantastická čičinka!!

    ReplyDelete
  2. Ajko, mě to vlastně ani nenapadlo, že to je čičinka, ale už víc lidí ji za kočku poovažuje, tak je to tak. díky za návštěvu.

    ReplyDelete
  3. Hani, to je úžasný dáreček. Taky mě hned při kouknutí napadla kočka -D. Jo, tyhle dárečky dělají největší radost a to nejen u nás doma.

    ReplyDelete
  4. Zna se s Igorem? Aspon z vypraveni? ...by si rozumeli, myslim, co?

    Vsecko dobre te Tve vile dodatecne preju ♥ J.

    ReplyDelete
  5. no jo, o Igorovi jí musíme říct. je to podobná krevní skupina...ten už je dlouho na vandru. určitě se má taky dobře. Marie teda je fakt vytížená, dokonce jezdí i na výlety a dělá polštář když se spí někde mimo domov. což mě fakt těší.
    víle vyřídím, děkujeme za přání! ona je malinko víla utajená, ale je, já vím...

    ReplyDelete