My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

June 14, 2014

šaty * dress




















* po letech jsem si ušila šaty. látku jsem měla doma několik let, dočkala se.
* střih jsem čerpala v Burdě. poprvé jsem zkoušela šít skrytý zip. malinko mi dělal problémy, musela jsem párat. ale nakonec se podařilo. záložku jsem šila slepým stehem. ráda využívám možnosti stroje k tomu, aby lemy byly čisté a šití nenápadné.
* šaty jsou dcerušce úplně akorát. sluší jí samozřejmě víc :) jsem ráda. typ jako ona šaty vůbec nechce nosit, nejradši má triko, kraťasy, sportovní sandále a visí někde na stromě. takhle aspoň budeme mít něco pěkného na vysvědčení a nebude to zbytečná práce a věc ve skříni.  možná jí ze šatů vykoukne nějaká modřina nebo škrábanec na noze, z toho jejího lezení...:)


8 comments:

  1. Ola ola ... je fajn, že publikuješ ... je fajn si vzpomenout ... vidět .. vědět ...

    Jsi šikovná.

    Lenka

    ReplyDelete
  2. díky, Leni. těším se zase někdy k tobě, že se potěším tím, co tvoříš. měj se hezky.

    ReplyDelete
  3. Ty jsou nádherný!!! A úplně dokonalej střih, hmm, taky bych takový moc chtěla! Máš teda dobrý oko, já v Burdě nacházím většinou jen rádoby originální střihy, takovouhle krásnou klasiku teda ne...

    ReplyDelete
  4. Hani, krásný. Naše Ančí taky začíná být spíš kraťasová (lezací na všecko je furt).A tak jsem přemýšlela, že mi bude muset začít přinášet radost šít právě kraťasy a jejich variace.
    Nepamatuješ si náhodou jaké číslo Burdy to bylo?

    ReplyDelete
  5. Jani, tak jsem to tu obrátila vzhůru nohama, protože mám všecko všude...nakonec jsem střih našla, mám i ofocenou stránku z Burdy s postupem. ale nepoznamenala jsem si číslo a rok a už jsem ji vrátila do knihovny :(
    taky bych se měla učit šít kraťasy...jenže mě tohle zrovna moc nebaví no. šaty jsou šaty...a sukně...

    ReplyDelete
  6. ne, tak nevrátila!!! protože mám všechno všude, záhadně se tu ta Burda vynořila, je to říjen 2012. no nejsem dobrá, že jsem to našla? jsou tam tohoto střihu dvoje šaty, oboje s dlouhým rukávem, ten jediný jsem upravila.

    ReplyDelete
  7. Musela jsem luknout i na tyto červené a dochází mi slova, budu muset vyrazit do knihovny do archivu pro střih!

    ReplyDelete
    Replies
    1. fandím! kdyby ses pak pochlubila s výsledkem, potěšíš.

      Delete