My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

January 20, 2018

zima * winter




































* venku je zima a sníh. my doma rýmičkujeme, Sokol je nemocný a trochu se nám tu bacily honěj. ale je to dobrý, protože tohle je úplně výjimečný. přes zimu nikdo z nás skoro nemocný nebyl. takže vlastně je to úplně krásná bilance. 
* zachumlat se do deky. dát si čaj a pastilky proti kašli z islandského mechu. dívat se na pohádky. povídat si do noci s Malinou. pohladit tu Sokolovu zlatou malou hlavu. poslouchat ty jeho důležitý příběhy ze školy. namazat mu prsa tymiánovým balzámem. ale hlavně, dát tomu čas. trpělivě den za dnem. ptát se těla, co mu chybělo.

* Petr poslal fotku a je tak kouzelná, hned jsem se ptala, jestli ji můžu dát na blog. ptačí stopičky a světlo, tvořící na sněhu odstíny růžové a modré...och.

* ušila jsem kalhoty na míru pro Muže. ještě z Vánoc. jsou na zimu, ze zateplené džínoviny. jsou úplně jednoduché, tmavomodré, teplé, přesné, byl spokojený. a to mě tolik těší.

* ušila jsem taštičku pro Andrejku, chtěla do kabelky na karty. dá se i pověsit v kabelce na karabinku, aby jí tam nelítala. prý se tam ty karty přesně vejdou. měly jsme obě radost. taky ještě vánoční dárek...

* I have sewed a trousers for my Man. Christmas gift. they are warm, made of thick jeans fabric, simple, dark blue, fitting, he was pleased and it is such a pleasure fot me ♥

* I had sewed a pouch for Andrejka. she wanted a pouch for cards, to have it in her handbag. it has a carbine so she can attach a pouch inside her handbag and has no problem to find it when she needs. we both were happy with it. also a Christmas gift.

* přeju vám všem pěkný dny. a dost lásky a vzájemné pozornosti.


2 comments:

  1. Milá Calenndulo, ať se všichni brzy uzdravíte, posílám sílu na dálku. J.

    ReplyDelete
  2. Good blog! 🌼 Beautifully written, loved it! Can't get enough of the insights on Calendula in winter.

    Primary Wing At G D Goenka School - Faridabad

    ReplyDelete