My photo
calenndula@gmail.com * DOLL MAKER, Czech * PANENKÁŘKA *

March 13, 2017

co jíme VI * what we eat VI







* nekonečný seriál pro Rozmar... tady máme zase fazolky, jo, dělám je většinou z mražených. k tomu kaše z hrášku, určitě v tom je zase česnek. ostatně ve fazolkách taky. pečená dýně a salát. ledový salát, rukola, a tady to vypadá na fenykl. mňam. děti už jsme trošku vytrénovali, zvykají si na výraznější chuť fenyklu.






* vařené kořeněné fazole, salát paprika, ledový salát, okurka. avokádo a falešný kečup.





* paprika plněná vařenými kořeněnými luštěninami, napařená brokolice a ohřátá mražená směs zeleniny. ledový salát s paprikou a pár para ořechů. anebo spíš pražené mandle to byly.





* tady zase zapečená paprika s fazolemi, dýňové pyré (mixuju dýni a ghí, troška soli), ledový salát s okurkou.




* dušená brokolice a cuketa na cibulce a česneku, pečená ryba, falešný kečup. ledový salát.






* fazolky mi zbyly uvařené z předešlého dne, použila jsem je do salátu. přidala jsem čerstvou papriku. k tomu hrášek ohřátý z mraženého. Sokol, to je takovej Budulínek, miluje hrášek. k tomu bylo krůtí maso.
* Rozmarko, já Ti myslím, že to jsou takový naše obyčejný jídla. většinou luštěniny, spousta zeleniny, občas maso. já si dám vývar, trošku omáčky od masa možná, trošku ryby občas. zelenina se pořád opakuje v různých kombinacích. snažím se ji dobře udělat, aby chutnala. ale už nepotřebujeme tolik ochucovat, chutná nám zelenina taková, jaká je. teď pomaličku zkoušíme zařazovat dětem ořechy a semínka a zdá se, že je zvládají. takže se rozšiřují možnosti...občas dělám k salátu majonézu ze semínek, už i to sladké pečení a raw dezerty jsou zase pestřejší.
* jídlo je nezbytné, péče o tělo, které pro nás pracuje neustále, nosí duši a ducha. tělo je důležitý, jídlo je důležitý. přeju si, aby v jídle byla výživa, péče, láska, zdraví, síla, ale i radost a požitek. 
* tak čau a zase možná někdy příště :) *

2 comments:

  1. Nejsou ty para ořechy spíš mandle? To jen, že prohlížím pozorně! :-)
    A mám to stejně, chutná mi chuť zeleniny, netřeba ji příliš dochucovat…
    Tak čau a dobrou chuť!
    :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, já to mezitím už opravila, že to jsou asi spíš mandle a teď čtu Tvůj komentář. jo, sleduješ to všechno ostřížím zrakem! ty fotky jsou už starší, tak sama někdy dumám, cože to tam vlastně je? ale zárověň fotím jídla dál, nějak mě to začalo bavit. ono tím na chvilku vydrží to, co jinak tak rychle mizí.

      Delete