tag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post5907566104790115687..comments2024-03-12T05:14:44.797-07:00Comments on Calenndula: a co vlastně jíš? září. * and what do you eat? september.Calenndulahttp://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-15308092029626763472017-10-09T10:20:47.474-07:002017-10-09T10:20:47.474-07:00děkuju! :-)
ještě mě napadá, Zuzko, já myslím, že ...děkuju! :-)<br />ještě mě napadá, Zuzko, já myslím, že vůbec není tak nutné jíst vše syrové, aby byla lepší imunita. můžeš jíst teplé, vařené, pečené, ale pokud vynecháš důsledně ten lepek, možná i ostatní obilí, škroby...tak imunita vzroste úžasně! máme vyzkoušeno.Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-71891300238051748352017-10-09T10:19:06.242-07:002017-10-09T10:19:06.242-07:00:-) už jsem si našla zlepšovák a jde to pohodlně.....:-) už jsem si našla zlepšovák a jde to pohodlně...konečně! :-)Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-57333874485790595622017-10-08T06:46:00.808-07:002017-10-08T06:46:00.808-07:00Moc vám to přeju! A líbí se mi, že jste jako rodin...Moc vám to přeju! A líbí se mi, že jste jako rodina za jedno. <br />Tak dobré chutě :-) JODIEhttps://www.blogger.com/profile/03995678285006922243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-38327077078591183722017-10-07T23:12:06.642-07:002017-10-07T23:12:06.642-07:00Jojo, taky jsem ty první udělala půvabně štíhlounk...Jojo, taky jsem ty první udělala půvabně štíhlounké...a co vycpávání, obracení jak mi dalo zabrat!! Už jsem poučená :-)Rozmar Kopeckáhttps://www.blogger.com/profile/00152875470067857009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-61436987648853444062017-10-07T13:56:37.092-07:002017-10-07T13:56:37.092-07:00jé, Leni, Ty mi děláš chutě! ta kaše musí být stra...jé, Leni, Ty mi děláš chutě! ta kaše musí být strašně dobrá, to musím zkusit. a i ta ořechová pasta sama o sobě, jé, to musí být lahůdka.<br />mléko rýžové a z chuvy? co to je? to neznám?<br />jo, napiš, budu se těšit ♥<br />a měj se hezky. a hlavně ať jsi zdravá. na srdíčku a na plicích a v duši.Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-31022519087449132212017-10-07T13:54:12.720-07:002017-10-07T13:54:12.720-07:00no jasně, tohle není žádná dieta, omezení, ale nes...no jasně, tohle není žádná dieta, omezení, ale neskutečná dobrota a pochutnávání, jen víc a víc! jak i objevuju nový recepty a postupy, užíváme si to ještě pořádnějc. akorát je fakt, že už ani moc složitostí aspoň já nepotřebuju, stačí mi čím dál jednodušší jídlo. a tím je to i méně pracné, to mi moc vyhovuje.<br />ne, bez banánu si to opravdu nedovedu představit. mám banán asi každý den (zardívající se smajlik). já totiž mám banány hodně ráda, no!(ale když jsem toho spoustu vyřadila, z obchodu 95% věcí nejím, tak si říkám, že si ten banán prostě dopřeju!)<br />jsem hrdá na to, že mám podobný virózy jako Ty! to považuju za ohromný úspěch. já vůbec svou současnou imunitu považuju za neskutečný úspěch, to jsem takhle neměla nikdy v životě, vůbec ne v dětství. a poslední roky s nemocí, no to bylo ještě mnohem horší. až teprve teď....některé sny se asi opravdu mohou plnit...děkuju za to každý den!!!<br />takže pokud jsem se svou imunitou přiblížila k Tvé, pověstné železné odolnosti....hurrrrááááá!!!! :D<br />šťastné prostředí a šťastná krásná práce, kterou děláš, to určitě Tě taky drží a prospívá imunitě :-)<br />i když, je to teda makačka, Ti řeknu, dneska jsem plnila vycpávkou nožičky a ručičky, plním si sen, ale to je teda fakt dost pracné! jsem se hubovala, proč jsem je musela udělat takový žížalí hubený?<br />avokádo, Rozmar, taky miluju! miluju! škoda, že bývá tak drahé...a ještě granátová jablka miluju ♥<br />guacamole z avokáda, hezky s tou citronovou šťávou, sůl, pepř, česnek!...MŇÁÁÁÁÁMMMM!!!Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-81023663682888040892017-10-07T13:42:00.307-07:002017-10-07T13:42:00.307-07:00děkuju! já zas myslím, že Vy děláte úchvatné hračk...děkuju! já zas myslím, že Vy děláte úchvatné hračky, paní Maruško. a ty jen tak nezmizí :-) tohle všechno mizí velkou rychlostí. aspoň si to proto fotím, pro potěšení a dojem produktivity :-)<br />a doneslo se mi z určitých tajných zdrojů, že u Vás taky nastaly taky nějaké...ehm, změny, to je asi radostná a slibná zpráva? moc moc fandím! :-)Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-24594525150138515952017-10-07T13:39:09.211-07:002017-10-07T13:39:09.211-07:00Zuzko, to je prima, že sis to našla a že Ti zeleni...Zuzko, to je prima, že sis to našla a že Ti zelenina a šťávy takhle krásně pomohly a vylepšily zdraví.<br />však si to sama hledáš a nacházíš...já myslím, že se Ti to ještě nějak vyvine...a ustálí, že si najdeš to svý. pořád něco objevujeme. já každý den, pořád se něco učím a nemyslím, že bych dělala všechno správně, to vůbec ne.<br />mám to jednodušší tím, že my se takhle stravujeme celá rodina. i když tedy syrové jím jen já, ostatním vařím a peču, ale aspoň tu není doma ten lepek a obilí, ani cukr, nepokouší mě to. jsem ráda, o to je to jednodušší, ale i složitější a pracnější, všechno jídlo musím udělat od základu.<br />ale stojí to za to! za to, jak se cítíme, jak se všechno kolem zdraví vylepšilo.<br />rozmixovaná dýně s kokosovým mlékem a zázvorem...jé, mňam! to asi zkusím, díky za tip :-)Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-41845881620929830412017-10-07T13:25:15.925-07:002017-10-07T13:25:15.925-07:00Hani, je to přesně jak píšeš. S tou virózou jsem t...Hani, je to přesně jak píšeš. S tou virózou jsem to měla přesně tak.<br />Můj příběh s živou stravou začal před 2 lety na vánoce. Měla jsem velké dlouhodobé střevní problémy a nemohla jsem nic pozřít, ani to zdravé cukroví, co jsme s dětmi napekli. Měla jsem jen chuť na zeleninu a zeleninové šťávy. Ani jsem tenkrát moc nevěděla, že existuje něco jako raw.<br />Po pár týdnech nastala velká úleva a příval energie. A tak jsem hledala, zjišťovala a můj organismus se postupně čistil. Všechny neduhy (časté zahlenění, bolesti v krku a kloubů) postupně zmizely. Ale jak mi bylo líp, občas jsem někde zobla něco dobrého. Za půl roku jsem se tak postupně vrátila k vařené stravě. Cítila jsem se divně, když jsem musela mít u stolu vždy něco speciálního, na návštěvách i doma. Ale problémy se začaly vracet.. Po roce jsem našla Tvé stránky a k syrové stravě jsem se vrátila, alespoň částečně. Ale stačilo pár letních akcí, kdy jsem zase uzobávala a na táboře jedla vše s dětmi jako jindy a můj organismus s ochlazením začal vyžadovat opět teplé jídlo.<br />Máš pravdu, že kdyby bylo opravdu nejhůř, asi bych se držela a byla v tom víc pevná. Ale já si tu cestu najdu, a s tou radostí :-) To je to na tom nejdůležitější. Ať už jí člověk co jí, když jí vědomě a s radostí, dělá to nejlepší. <br />Budu ráda dál nahlížet, mám to tak jednoduše, jak to připravuješ taky ráda. A děkuji!<br />Ta dýně, napadla mě, rozmixovaná s kokosovým mlékem a zázvorem. JODIEhttps://www.blogger.com/profile/03995678285006922243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-63730429864225471772017-10-07T13:21:02.754-07:002017-10-07T13:21:02.754-07:00krásné to máš zase... vílo milá :) Jak jsem četla ...krásné to máš zase... vílo milá :) Jak jsem četla o té zužitkované mrkvi z odšťavňovače, tak se chci podělit taky s jednou geniální dobrotou.<br /><br />dělám si kokosové nemléko v mixéru (hrnek kokosu a 1l vody) - chvíli mixuju ve výkonném mixéru, přecedím přes plátýnko. Nemléko uchovám v lahvi v lednici a používám všude, kde se dává mléko. Přeceděnou hmotu vrátím zpátky do mixéru a přidám trochu nemléka a ořechovou pastu (dlouho mixované vlašáky s karobem). Na velký výkon umixuju, hmota se lehce zahřeje a spojí a je to báječná kaše.. Snídám vždy když dělám nemlíko.. Už jsem zkoušela i rýžové a z chuvy, ale kokos zatím vede :) Jo a až se to kolem všechno trochu zpomalí, tak zase napíšu dopis nejspíš elektronický :)<br />LenkaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00968543674114582527noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-4803102960007369732017-10-07T11:09:37.097-07:002017-10-07T11:09:37.097-07:00Já na to myslím celej den, že když se řekne dieta,...Já na to myslím celej den, že když se řekne dieta, většina, no spíš každej si představí omezení a utrpení :-) a vy si tak krásně a barevně a šťavnatě dopřáváte! Je to vážně inspirativní, a moc.<br />A uvědomila jsem si u těch receptů, že jsem už 1,5 roku neměla banán, to si asi neumíš představit, viď? :-)<br />Líbí se mi Tvůj popis virózy, mám to dost podobně, nebyla jsem nemocná ani nepamatuju ( jen jeden, max. dva dny "divně").<br />A přes nevlídné teplotní podmínky (však víš) se pořád držím, myslím, že to je šťastným prostředím, kde teď žijeme jo a ještě ujíždím na avokádu poslední rok, dva, a díky tomu jsem do sebe dostala citronové šťávy víc než za celej život! To bude to kouzlo! :-)))Rozmar Kopeckáhttps://www.blogger.com/profile/00152875470067857009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-69017061603278369002017-10-07T11:05:33.244-07:002017-10-07T11:05:33.244-07:00Vypadá to všechno úchvatně!Vypadá to všechno úchvatně!Mariehttps://www.blogger.com/profile/15407797949567639821noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-44297677586042695062017-10-07T10:48:11.461-07:002017-10-07T10:48:11.461-07:00děkuju, Zuzko :-)
já vím, že mi dělá syrové dobře,...děkuju, Zuzko :-)<br />já vím, že mi dělá syrové dobře, tak se držím. a syrové si dělám dobré, chutná mi to. ale mám trochu jiné chutě, jak se ochladilo, to jo. dávám si tučnější jídlo, víc oříšků a semínek... možná zařadím i nějaké polévky, ty můžou být trošku vlažné. jenže mně ty raw polévky tak moc nechutnají, takže si je zatím často nedělám :)<br />ale vidím zřetelně, že syrová strava má vliv na moje zdraví, na imunitu. v září proběhla rodinou první podzimní viróza. Muž dokonce ulehl,děti obě kašel a rýmu měly. já to taky chytila. je to zvláštní, co jsem změnila stravu, vlastně ty virózy ani moc nepoznám. protože mi nic není, jen je mi tak jako trochu jinak, "divně". takže jsem běžela jako obvykle svých 9,5 km a přitom jsem se trochu víc vysmrkala...a tím byla celá moje viróza vyřešená.<br />taky vím, že kdybych začala jíst vařené, asi bych ho chtěla víc a víc. tak ani nezačínám radši. mám teda každý den od každého vařeného jídla na lžičku na ochutnání, když vařím pro rodinu. ale ta lžička stačí.<br />vím, že lepek je hodně návykový, takže s tím mám jasno, to radši nepokouším. a taky vím, že opravdu hodně mění střevní mikroflóru a tím potažmo zhoršuje imunitu. to nepotřebuju.<br />ale Zuzko, já mám skutečně velmi závažné zdravotní důvody, proč tohle takhle dělám. a proč nechci zpátky. každý to má jinak...přeju Ti, ať najdeš tu svoji nejlepší cestu. bez omezení, které bys pociťovala. jen s odměnami. jen pozitivně. a jen s jídlem, na kterém si pochutnáš. <br />ty dýně, vůbec je nejím, ale přemýšlím, že bych zkusila trošku pomixovat třeba ještě s něčím..právě na tu raw polívku nějakou. no uvidím :)<br />měj se hezky ♥Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-87266395674067699282017-10-07T10:36:34.292-07:002017-10-07T10:36:34.292-07:00aha, děkuju za radu, příště to zkusím takhle. ješt...aha, děkuju za radu, příště to zkusím takhle. ještě bych ta semínka vybrala a dala upražit ;)Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-49933178795468941042017-10-07T04:54:26.480-07:002017-10-07T04:54:26.480-07:00Přesně, já taky! Vyvařím, přecedím a vyhodím, rozm...Přesně, já taky! Vyvařím, přecedím a vyhodím, rozmixovat mě ani nenapadlo :-), to mám pocit, že už by polívka nevypadala jako vývar.Rozmar Kopeckáhttps://www.blogger.com/profile/00152875470067857009noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-51773569945006128632017-10-07T04:24:47.473-07:002017-10-07T04:24:47.473-07:00Já z toho vnitřku dýně udělám jen vývar a ten pak ...Já z toho vnitřku dýně udělám jen vývar a ten pak přecedím. JODIEhttps://www.blogger.com/profile/03995678285006922243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-91473167330388520512017-10-07T04:23:23.844-07:002017-10-07T04:23:23.844-07:00Hani, ty jsi balzám na mou duši a neustálá inspira...Hani, ty jsi balzám na mou duši a neustálá inspirace. Potřebovala bych tě mít doma :-)) <br />Na mě ten podzim působí tak, že jsem se vrátila k vařenému, ale přitom vím, že mi to nedělá úplně dobře. Asi záleží co jím, ale jak přejdu na vařené, tak začnu i s pečivem a těstovinami a už jsem byla dvakrát nemocná. Dokonce jsem prý začala chrápat :-D<br />Jak to děláš, že máš na to syrové pořád chuť i v chladných dnech? Já budu muset najít nějakou střední cestu. Ale s vařeným jídlem moje aktivita výrazně klesla, to cítím a vnímám tento měsíc intenzivně. <br />Taky co s těma dýněma, že? Syrové je všechny nepochroupám :-)) JODIEhttps://www.blogger.com/profile/03995678285006922243noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-16796672736700826442017-10-07T04:13:43.769-07:002017-10-07T04:13:43.769-07:00Rozmar, děkuju!
a ty semínka se pak v pohodě dají ...Rozmar, děkuju!<br />a ty semínka se pak v pohodě dají umixovat i ponorným mixérem? to by byla pecka a ještě jednodušší, že to tam můžu dát se vším všudy, díky za upřesnění :-)Calenndulahttps://www.blogger.com/profile/08985026342817466936noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1522764044308779294.post-83362565182314897632017-10-07T03:50:10.429-07:002017-10-07T03:50:10.429-07:00Dneska skvělé načasování, nakoukla jsem po jídle, ...Dneska skvělé načasování, nakoukla jsem po jídle, tak tolik netrpím :-)<br />Všechno zase moc krásný a lákavý!<br /><br />Já asi tolik času s přípravou jako Ty nestrávím, ale na co teda dbám, jsou kvalitní vstupní suroviny.<br /><br />P.S. do té falešné polívky patří celý vnitřek, řekla bych, že hlavně ta semínka dodávají tu "hutnou" chuť. Ale ta vaše vypadá dobře i tak!Rozmar Kopeckáhttps://www.blogger.com/profile/00152875470067857009noreply@blogger.com